Šport / ARHIV ČLANKOV
20.56 29. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Kajzerjeva že osredotočena na OI, Leškijeva vesela medalje, kot bi bila zlata

Slovenski judoistki Kaja Kajzer in Andreja Leški sta pretekli konec tedna poskrbeli za nov odmeven uspeh na velikih tekmovanjih s srebrno in bronasto medaljo na evropskem prvenstvu v Zagrebu. Ob vrnitvi domov so se jima poklonili v matičnem Judo klubu Bežigrad.
20.10 29. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Aluminij po porazu v Murski Soboti ostaja na dnu

Mura je v domači Fazaneriji prišla do zmage proti Aluminiju (3:1), s katero si je tudi matematično zagotovila obstanek v ligi, hkrati pa napredovala na šesto mesto lestvice.
17.25 29. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Nedoha v drugem krogu PFL turnirja čaka aktualni prvak

Najboljšega slovenskega MMA borca ta hip Jakoba Nedoha v drugem krogu turnirja PFL čaka obračun z aktualnim prvakom poltežke kategorije Impo Kasanganayjem. Koprčan nujno potrebuje zmago v prvi rundi, če si želi napredovati v izločilne boje.
16.49 29. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

30 let od tragične Imole, ki je za vedno spremenila svet formule 1

V sredo bo minilo natanko 30 let, odkar je svet formule 1 pretresla žalostna vest o smrti enega najboljših dirkačev, Brazilca Ayrtona Senne. Tragedija se je zgodila na dirki za Veliko nagrado San Marina v Imoli. Navkljub dejstvu, da legendarnega brazilskega dirkača že 30 let ni več, spomin nanj ostaja neizbrisljiv.
16.03 29. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Obradović pred prvo tekmo polfinala s prošnjo za navijače Partizana

V torek se s prvim obračunom med Partizanom in Budućnostjo začenjajo polfinalni boji lige Aba. Prenos spektakla iz Beograda bo na Kanalu A in VOYO. Legendarni trener Željko Obradović, ki mu bo nasproti stal Slovenec Andrej Žakelj, se je pred prvo tekmo na svoje navijače obrnil z željo, da bi obračun potekal v čim bolj prijateljskem vzdušju. Čeprav je veliko vprašanje, ali bo njegova želja uslišana, je že zdaj jasno, da bo v beograjski Stark Areni zelo vroče.
15.23 29. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Modrićeva bogata zapuščina v Realu, ki bi lahko bila še večja

Nogometaši madridskega Reala tudi v letošnji sezoni naskakujejo najprestižnejši lovoriki. Medtem ko so v španskem državnem prvenstvu praktično že potrdili nov naslov prvaka, jih v elitni Ligi prvakov v torek zvečer (z neposrednim prenosom na Kanalu A in VOYO od 20.30 naprej) čaka prvi polfinalni obračun proti münchenskemu Bayernu. Bolj kot o sami tekmi so se španski mediji v zadnjih dneh razpisali o prihodnosti izvrstnega hrvaškega vezista v vrstah belega baleta Luke Modrića, ki bi lahko, v kolikor še v naslednji sezoni ostane član Reala, presegel določene klubske mejnike.
11.23 29. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Zmaji uradno predali naslov: Mi smo svoje priložnosti že veliko prej zapravili

Ljubljanska Olimpija je v Celju zabeležila minimalen poraz in praktično ter teoretično predala naslov državnega prvaka. Edini zadetek na tekmi 33. kroga je padel v 59. minuti, ko je z razdalje zadel Jegor Prucev, sicer posojeni nogometaš beograjske Crvene zvezde. Domači so z osvojenimi tremi točkami potrdili prvo mesto na lestvici v sezoni 2023/24 in s tem drugi osvojeni naslov prvaka v klubski zgodovini, zmaji pa imajo v tem trenutku pred Mariborčani tri točke prednosti.
10.26 29. 04. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

'Zavedamo se, da bomo morali odigrati tekmi sezone'

Nogometaši Bayerna in Reala Madrida se bodo udarili v polfinalu nogometne Lige prvakov. Bayern je izločil Arsenal z 1:0, Real Madrid pa po enajstmetrovkah Manchester City. Prvo dejanje polfinalnega obračuna v torek zvečer v Münchnu s prenosom na Kanalu A in VOYO. Z bogatim studijskim delom začnemo ob 20.30.
09.41 29. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Minnesota z metlo v konferenčnem polfinalu, rekord Brunsona

Tekma dne v košarkarski ligi NBA se je končala z zmago New Yorka, ki proti Philadelphii vodi s 3:1. V gosteh je slavil 97:92. Junak zmage je bil nekdanji član Dallasa Jalen Brunson, ki je dosegel 47 točk, grenak priokus pa je pri zmagovalcih pustila poškodba gležnja Bojana Bogdanovića.
09.00 29. 04. 2024
Odbojka Zadovoljna

Štern, Pajenk, Štalekar in Ropret se veselijo naslova državnih prvakov

Pretekli teden se je zaključilo kar nekaj tujih prvenstev, kjer so vidne vloge odigrali slovenski reprezentanti in reprezentantke. Tonček Štern, Alen Pajenk, Sašo Štalekar in Gregor Ropret so se veselili naslova državnih prvakov.
08.57 29. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Dončić: Žal mi je, da sem Irvinga pustil na cedilu

Košarkarjem Dallasa je lahko še kako žal za drugi poraz v seriji proti Los Angeles Clippersom, ki so na četrti tekmi uvodnega kroga končnice v zahodni konferenci lige NBA izenačili izid v zmagah na 2:2. Mavsi so bili predvsem v prvem polčasu katastrofalni, podobno kot na prvi tekmi v Los Angelesu, ko so dopustili tekmecu, da jim uide na previsoko razliko. Še bolj zaskrbljujoče kot sam poraz pa je zdravstveno stanje prvega zvezdnika teksaške franšize Luke Dončića, ki kljub novemu trojnemu dvojčku (29 točk, 10 skokov in 10 podaj) ni mogel skriti očitnih težav s kolenom.
08.39 29. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Daigneault izbran za trenerja leta

Trener Oklahoma City Thunder Mark Daigneault je po izboru športnih novinarjev iz ZDA in Kanade trener leta v severnoameriški ligi NBA. Drugo mesto je osvojil trener Orlando Magic Jamahl Mosley, tretje pa trener Minnesote Timberwolves Chris Finch.
08.18 29. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Krimovke tri tekme pred koncem že do naslova prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja kot vselej blestijo tudi v tej sezoni prve ženske rokometne lige. Pred obračunom proti Ajdovkam so zabeležile kar 16 zmag in so bile tako še neporažene. Tokrat se je tekma končala s 34:17 v korist Ljubljančank za 17. zmago v sezoni in potrditev naslova državnih prvakinj. Ljubljanska ekipa si je z novo zmago pred tekmicami iz Ajdovščine na lestvici ustvarila šest točk naskoka. Do konca tekmovanja sicer obema ekipama preostajajo še tri tekme, a ima Krim Mercator že boljši izkupiček na medsebojnih tekmah. Dosedanje tri izmed štirih medsebojnih tekem v sezoni je namreč dobil.
07.32 29. 04. 2024
Hokej Zadovoljna

Kopitarjevi kralji tik pred izpadom

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings pred zahtevno nalogo po novem porazu proti Edmonton Oilers v konferenčnem četrtfinalu zahodne konference v ligi NHL. Naftarji so namreč v gosteh slavili z 1:0 in v zmagah povedli s 3:1.
06.00 29. 04. 2024
MotoGP Zadovoljna

Jorge Martin: Ne želim več ponoviti te napake

Španec Jorge Martin kljub odstopu na VN Španije ostaja vodilni dirkač prvenstva. Se je pa stanje na lestvici precej pomešalo, potem ko se je njegov največji tekmec za osvojitev naslova, Italijan Francesco Bagnaia, pripeljal do zmage in posledično skupnega drugega mesta. Vodilna dirkača sedaj loči 17 točk, na tretjem mestu je Enea Bastianini, ki za drugouvrščenim aktualnim prvakom zaostaja pet točk.
00.30 29. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

George in Harden na četrti tekmi poskrbela za izenačenje v seriji z Dallasom

Na četrti tekmi uvodnega kroga končnice lige NBA so Clippersi vodili že za 31 točk, sledil je preobrat Dallasa, na koncu pa je Los Angeles le uspel priti do zmage (111:116), s katero je serijo poravnal na 2:2. Razpoložena sta bila Paul George in James Harden, ki sta zbrala vsak po 33 točk. Luka Dončić je prišel do trojnega dvojčka (29 točk, 10 skokov in asistenc).
21.31 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Parižani s pomočjo Lyona do 12. naslova državnih prvakov

Nogometaši Paris Saint-Germaina so dan po tem, ko so doma proti Le Havru v 31. krogu francoske lige igrali 3:3, prišli do svojega tretjega zaporednega naslova prvaka in skupno 12. Novo zvezdico Parižanov je potrdila zmaga Lyona nad prvim zasledovalcem Monacom s 3:2.
21.19 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

'Zgodilo se je nekaj izjemnega, naslov prvaka in odhod na Euro'

Celjani so si z zmago proti Olimpiji (1:0) zagotovili drugi naslov državnih prvakov v zgodovini kluba. Pomembna člena celjske zasedbe v letošnji sezoni sta bila med drugim tudi branilca Žan Karničnik in Damjan Vuklišević, ki sta še tretjič osvojila ligaški naslov.
19.28 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Arsenal trepetal, a zdržal, tudi City do novih treh točk

Nogometaši Arsenala so na gostovanju pri Tottenhamu s 3:2 dobili derbi 35. kroga angleške Premier League. Potem ko so ob polčasu že vodili s tremi zadetki, so se Spursi v nadaljevanju povsem približali, a jim je za izenačenje zmanjkalo časa. Nogometaši Manchester Cityja so v gosteh z rezultatom 0:2 premagali Nottingham Forest. Vodilni ekipi na lestvici loči le točka, Meščani pa imajo pri tem tekmo manj.
16.33 28. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Skupno slavje po Romandiji Rodriguezu, zadnja etapa Godonu

Španec Carlos Rodriguez (Ineos Grenadier) je zmagovalec dirke po Romandiji v svetovni seriji kolesarstva. Zadnja etapa v okolici Verniera (150,8 km) je sicer pripadla Francozu Dorianu Godonu (Decathlon AG2R La Mondiale), veliko premikov v skupnem seštevku pa ni prinesla. Najboljši Slovenec v seštevku je bil Jan Tratnik na 32. mestu.