Črna kronika

V nesreči pri Vranskem umrla nič kriva 24-letna sopotnica, vsi ostali udeleženci odnesli brez poškodb

Ljubljana, 20. 12. 2015 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prav neverjetno je, po kakšnem nesrečnem naključju je v naletu pri Vranskem umrla 24-letna sopotnica. Ostala je v vozilu na odstavnem pasu, ostali pa so pomagali drugi voznici, ki je trčila v ograjo. Tedaj je vanjo od zadaj z vso silo trčil avtobus.

Ustavili so, da bi pomagali drugi voznici, a vsi niso izstopili. 24-letnica je ostala v avtu, nakar je vanjo trčil avtobus
Včerajšnja nesreča s smrtnim izzidom je dokaz, kako zelo nevarno je, če ostanemo v avtomobilu na odstavnem pasu avtoceste. Kot so danes pojasnili celjski policisti, je 35-letna voznica peugeota, sicer romunska državljanka, med vožnjo v smeri proti Mariboru pred izvozom Vransko z levim delom vozila trčila v stebriček varnostne ograje. Z vozila je odtrgalo levo kolo, vozilo pa se je ustavilo po približno 300 metrih drsenja ob levem robu vozišča. Za njo je z belim golfom pripeljal romunski voznik z dvema sopotnikoma in ustavil na odstavnem pasu, da bi ponesrečeni pomagal. Oba moška sta izstopila iz vozila, v njem pa je ostala njuna 24-letna sopotnica. Nekaj trenutkov kasneje je prišlo do usodnega trčenja.

Prometna nesreča
Prometna nesreča FOTO: Jani Dolinšek

Kot so ugotovili policisti, se je namreč malo pred pokom želel tretji voznik audija izogniti trčenju v stoječega peugeota, zato je zapeljal na desni vozni pas, kjer pa se je v tistem trenutku vozil avtobus. Voznik avtobusa se je skušal umakniti, pri tem zapeljal na odstavni pas, kjer je stal ustavljen golf. S prednjim desnim delom avtobusa je trčil v stoječe vozilo, 24-letnica, ki je sedela v njem, pa je zaradi hudih poškodb umrla.

Nihče od ostalih udeležencev iz obeh osebnih vozil ni bil poškodovan, prav tako ni bil poškodovan voznik avtobusa, kot tudi nihče od 55. potnikov avtobusa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3