Slovenija
Oglas

Kako je podjetju ASUS v kratkem času uspelo pritegniti pozornost poslovnih uporabnikov?

Ljubljana, 28. 03. 2024 00.15 | Posodobljeno pred 30 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

O poslovnih prenosnih in namiznih računalnikih ASUS se v zadnjem času vse več govori. S čim so pritegnili pozornost in kako so postali ena najbolj zanimivih tem v skupnosti poslovnih uporabnikov?

Tudi če ne spremljate dogajanja na področju IT, ste zagotovo že slišali za podjetje ASUS. Čeprav sodi med vodilne svetovne proizvajalce prenosnikov za domače uporabnike in je med najbolje prodajanimi blagovnimi znamkami pri nas, pa je bilo, vsaj ko gre za naprave za poslovno uporabo, do nedavnega nekoliko drugače. Potem pa je ASUS spremenil svoj pristop in tu zgodba postane zanimiva.

ASUS

Vrsta pametnih potez

Verjetno ste že slišali za družino tankih in lahkih prenosnikov ASUS Zenbook ali modele ROG, namenjene igričarjem? Medtem pa družina prenosnikov ExpertBook ni tako dobro poznana. Po eni strani to ni presenetljivo, saj je namenjena poslovnežem in ne najširšemu krogu uporabnikov, po drugi strani pa je bila še pred nekaj leti na našem trgu slabo zastopana. V želji, da bi kar se da izboljšal prodajo, je ASUS povlekel več pametnih potez in se uspel uveljaviti. Svojo ponudbo je izboljšal prav na področjih, ki so za potencialne kupce najbolj zanimiva.

Kakovostni izdelki so osnova vsega

Že od začetka je bila ena stvar kristalno jasna. Ko gre za kakovost izdelave, so prenosniki ExpertBook in namizni računalniki ExpertCenter, namenjeni poslovnim uporabnikom, v številnih pogledih v samem vrhu. Seveda ima zgodba še nadaljevanje: ASUS je za vse svoje poslovne naprave zagotovil certifikat o vzdržljivosti po vojaških standardih, ki zagotavlja, da so trpežne in jih odlikuje dolga življenjska doba. Pa to še ni vse, ASUS za vse svoje poslovne naprave jamči s triletno garancijo, pri čemer je podjetje edinstveno tudi s triletno garancijo na baterije prenosnih računalnikov. Glede na to, da večina drugih proizvajalcev nudi le enoletno garancijo na baterijo, je jasno, kako pozitiven korak je s to potezo storil ASUS.

ASUS

Več modelov in umetna inteligenca

Zaradi omejenega števila različnih modelov na domačem trgu so potencialne stranke včasih težko našle tisto, kar jim ustreza, zato je ASUS pred kratkim precej razširil svojo ponudbo poslovnih naprav. Zdaj lahko med njimi najdete prenosnike s precej redkimi funkcijami. Tako je na primer na voljo več modelov ExpertBook z modemom za mobilna omrežja (in kartico SIM), s katerim niste več vezani na brezžično omrežje WiFi in lahko delate, kjerkoli ste, pa tudi z bralnikom pametnih kartic, ki ga najbolj cenijo finančne ustanove in državni organi. 

Ena od velikih prednosti podjetja ASUS je hitro uvajanje novih tehnologij. Tako je med prvimi predstavil prenosnike, ki izkoriščajo prednosti umetne inteligence, kar bo poslovnim uporabnikom omogočilo hitrejše in učinkovitejše delo z znatnim prihrankom časa.

ASUS

Storitve, prilagojene strankam

Znano je, da se poslovni uporabniki redko odločajo za zamenjavo blagovne znamke, predvsem zaradi uveljavljenega sodelovanja in poznavanja servisnih postopkov. Posledično je moral ASUS narediti še korak dlje in ponuditi možnost podaljšanja garancije do pet let ter storitev prevzema naprave v servis in vračila (ang. Pick-up-and-return). Gre za storitev, ki vključuje kurirsko službo – ta bo prevzela in vrnila napravo, če jo bo treba odpeljati v servisni center. Seveda je to za uporabnike popolnoma brezplačno. Za poslovne uporabnike je vsaka minuta dragocena, zato ASUS ponuja tudi storitev popravila na lokaciji stranke (ang. Next Business Day On-site Response), ki zagotavlja prihod servisnega tehnika in popravilo na kraju samem že prvi delovni dan po prijavi napake. To drastično skrajša čas popravila in omogoča maksimalno učinkovito delo zaposlenih brez dolgih izpadov.

ASUS

Varnost na najvišji ravni

Varnost podatkov je za poslovne uporabnike ključnega pomena, zato ni presenetljivo, da je ASUS v svoje naprave, namenjene tej ciljni skupini, uvedel številne strojne in programske varnostne rešitve. Praktično vse, kar pričakujete od poslovne naprave, ko gre za varnost, lahko najdete v prenosnikih ExpertBook in namiznih računalnikih ExpertCenter.

Osnova za nadaljnjo rast

Tako je ASUS iz manj vidnega podjetja v kratkem času postal pomemben igralec na domačem trgu poslovnih računalnikov. Zdravi temelji in inovativni izdelki pa podjetju zagotavljajo nadaljnjo rast. Celotno ponudbo poslovnih računalnikov ASUS si lahko ogledate s klikom na povezavo www.asusplus.si.


Naročnik oglasne vsebine je Pantarei.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.