Slovenija
Oglas

Počitek v lepo urejenem vrtu

Ljubljana, 08. 05. 2024 00.15 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po napornem delovnem tednu je prav prijetno preživeti čas na vrtu, posedeti na terasi, ter poslušati petje ptic. Vsak od nas si zasluži nekaj sprostitve in časa za okrevanje po naglem tempu tedna. Robotska kosilnica prevzame skrb za urejanje okolice, kar pomeni, da lahko med vikendom uživamo v miru in se osredotočimo le na sprostitev.

Samostojno prilagaja interval košnje ter skrbno striže vrhove trave. Zdrobljeni vršički, ki nastanejo med košnjo, odlično obogatijo travo. Drobci, ki padejo na tla, poskrbijo za dodatna hranila in spodbujajo bujno rast ter gostejšo travo.

Tiha nega vrta

Letos lahko sosede presenetite z urejenim vrtom in košnjo z novo kosilnico, a tokrat brez motečega hrupa motorja. Robotska kosilnica se ponaša s posebno tihim delovanjem, še posebej v primerjavi s klasično bencinsko kosilnico. Na vrtu je zato prijetno in mirno, trava pa je skrbno vzdrževana. Sodobne kosilnice se odrežejo na površinah med 250 in 1.750 m2 ter pokosijo trato tudi med dežjem.

Robotska kosilnica GARDENA SILENO minimo, 250 m je popolna izbira za optimalno vzdrževanje manjših vrtov. Preprosta in hitra namestitev ter upravljanje prek aplikacije GARDENA Bluetooth omogočata enostavno uporabo. Kosilnica deluje izjemno tiho, saj se uvršča med najbolj tihe v svojem razredu z nizko ravnjo hrupa - le 57db (A). S premišljenimi funkcijami zagotavlja natančno košnjo, prilagojeno rasti trave.

Robotska kosilnica GARDENA SILENO minimo je specializirana za vrhunsko nego trate in samodejno košnjo manjših vrtov.
Robotska kosilnica GARDENA SILENO minimo je specializirana za vrhunsko nego trate in samodejno košnjo manjših vrtov. FOTO: Arhiv ponudnika

Vpliv hrupa na okolico

Občutljivost na hrup se meri v decibelih (dB) in se razlikuje glede na zvok. Delo na vrtu povečuje hrup v okolici, ter pogosto povzroča nepotrebni stres okoliškim prebivalcem. Uporaba baterijskega orodja in robotskih kosilnic zmanjšuje hrup in hkrati poskrbi za udobno in nemoteče delo.

Robotska kosilnica GARDENA SILENO city 600 m omogoča brezskrbno uživanje v prostem času. Samodejno se loti košnje in nudi nego trate, vključno z ozkimi predeli ter tesnimi koti s širino le 60 cm med mejnim kablom. Z uporabo aplikacije GARDENA Bluetooth enostavno vnesete velikost trate, izberete želene dni košnje, določite čas začetka in košnja se prične.

Robotska kosilnica GARDENA SILENO city zagotovi več prostega časa in optimalno nego trate.
Robotska kosilnica GARDENA SILENO city zagotovi več prostega časa in optimalno nego trate. FOTO: Arhiv ponudnika

Ustvarite svoj "tih" vrt

Zmanjšanje hrupa na vrtu je možno z uporabo vrtne opreme, premišljeno postavljenih rastlin in uporabo tihega baterijskega vrtnega orodja GARDENA. Tiho in kakovostno življenje na vrtu lahko dosežete tudi z nekaj preprostimi triki:

- Namestite vrtno pohištvo ob bujno rastočo rastlinje (grmi, žive meje, drevesa, visoke trave, ...),

- Postavite pregrade, ki zastirajo poglede in nudijo zasebnost (iz lesa, bambusa, kamna, stekla, ...),

- Ublažite hrup z vodnimi dodatki (slap, fontana, ...),

- Namestite vetrne zvončke,

- Uporabite tiho baterijsko orodje GARDENA,

- Za košnjo namestite robotsko kosilnico GARDENA.

Popolnoma avtomatizirana košnja

Robotske kosilnice samodejno prilagajajo čas košnje glede na rast trave. Dež ne predstavlja ovire za robotske kosilnice GARDENA, ki jih je po košnji mogoče enostavno očistiti z vrtno cevjo. Robotske kosilnice GARDENA s senzorji zaznajo zmrzal in nizke temperature, začasno ustavijo košnjo, ter zaščiti travo pred poškodbami.

Robotska kosilnica GARDENA smart SILENO life, 1.500 m Set z integrirano umetno inteligenco LONA, ponuja vrhunsko nego trate. LONA spremlja lokacijo robotske kosilnice, se uči, izdela načrt vrta, ter individualno prilagaja košnjo. Z uporabo aplikacije GARDENA smart lahko dostopate do vrta od koder koli, določate območja za košnjo in brez košnje, ter prilagajate številne napredne funkcije.

Robotska kosilnica GARDENA SILENO life s pomočjo integrirane umetne inteligence LONA, zagotavlja odlično uporabniško izkušnjo in optimalno nego trate.
Robotska kosilnica GARDENA SILENO life s pomočjo integrirane umetne inteligence LONA, zagotavlja odlično uporabniško izkušnjo in optimalno nego trate. FOTO: Arhiv ponudnika

Preverite promocijsko akcijo robotskih kosilnic GARDENA "Delno povrnemo kupnino", ki velja pri nakupu izdelkov od 10. 04. do 30. 06. 2024. Več na povezavi.

 

Naročnik oglasne vsebine je Husqvarna.