Slovenija

Skoraj tri četrtine kolesarjev krši prometna pravila, čelado pa uporabljajo večinoma le otroci

Ljubljana, 15. 05. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Do 28. maja poteka preventivna akcija za večjo varnost kolesarjev, ki jo vodi agencija za varnost prometa v sodelovanju s policijo. Kolesarji so namreč ranljivejši udeleženci v prometu, opazovanje kolesarjev lansko leto pa je razkrilo, da skoraj tri četrtine kolesarjev krši prometna pravila.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Lov na kolesarje - prekrškarje
    01:54
    Iz SVETA: Lov na kolesarje - prekrškarje
  • Iz 24UR: Policisti nadzirajo kolesarje
    02:19
    Iz 24UR: Policisti nadzirajo kolesarje

Danes se pričenja nacionalna preventivna akcija za večjo varnost kolesarjev, ki jo vodi Javna agencija RS za varnost prometa (AVP) v sodelovanju s policijo, Ministrstvom za infrastrukturo ter Ministrstvom za izobraževanje znanost in šport s svojimi organi, pridružujejo pa se jim tudi nevladne organizacije. Z akcijo želijo še dodatno pozornost posvetiti kolesarjem, saj ti spadajo med ranljivejše udeležence v prometu. Akcija bo potekala do 28. maja. V času akcije bodo policija in občinska redarstva izvajala poostren nadzor nad kolesarji in tudi vozniki motornih vozil.

V okviru Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa 2013-2022 so kolesarji ena izmed prioritetnih ciljnih skupin, saj spadajo ti med ranljivejše udeležence v prometu. Po analizi, ki so jo izvedli na AVP, se delež kolesarskega prometa v Sloveniji v zadnjih nekaj letih vztrajno in pomembno povečuje. Tako v primeru urbanega kolesarjenja znotraj naselij, kjer se povečuje tudi število mest, ki ponujajo sistem uporabe in izposoje javnih koles, kot tudi v primeru rekreativnih kolesarjev izven naselij.

Velika večina prometnih nesreč z udeležbo kolesarjev se zgodi znotraj naselij.
Velika večina prometnih nesreč z udeležbo kolesarjev se zgodi znotraj naselij. FOTO: Thinkstock

Analiza varnosti in udeležbe kolesarjev v prometnih nesrečah je pokazala, da je delež kolesarjev med vsemi udeleženimi v prometnih nesrečah 7,4 odstotka, med smrtnimi žrtvami pa so v letu 2016 predstavljali kolesarji 10 odstotkov. V preteklem letu je umrlo 13 kolesarjev na slovenskih cestah, 179 pa je bilo huje poškodovanih. Med huje poškodovanimi in umrlimi kolesarji prevladujejo moški (71 odstotkov) ter starejši, saj jih je več kot polovica starejših od 45 let. Med otroki je bila ena smrtna žrtev, 10 pa je bilo huje ter 68 lažje poškodovanih.

Največ nesreč kolesarjev znotraj naselij

V letu 2016 se je tudi pri kolesarjih problematika alkoholiziranosti povečala, in sicer za 14 odstotkov je poraslo število nesreč, ki jih je povzročil alkoholiziran kolesar, trije kolesarji so umrli.

Velika večina prometnih nesreč z udeležbo kolesarjev se zgodi znotraj naselij (85 odstotkov), zato so nujni učinkoviti ukrepi na lokalni ravni. Med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč z udeležbo kolesarjev so neprilagojena hitrost (v 2016 skoraj 32 odstotkov), neupoštevanje pravil o prednosti  (20 odstotkov) ter nepravilna stran oziroma smer vožnje (14 odstotkov). Pogosto so tudi kolesarji sami povzročitelji prometnih nesreč, saj je pri smrtnih žrtvah in huje poškodovanih kar 60 odstotkov kolesarjev tudi povzročiteljev. Pogosto gre za nesreče, kjer je udeležen samo kolesar, ali pa gre za nepravilnosti kolesarja.

Skoraj tri četrtine kolesarjev krši prometna pravila

Tudi pri opazovanju kolesarjev, ki so ga prav tako izvedli na AVP v letu 2016, se je pokazalo, da skoraj tri četrtine kolesarjev krši prometna pravila, več kršiteljev je bilo moških. Med kršitvami so bile najpogostejše: neustrezno prečkanje cestišča, vožnja v nasprotni smeri ter tudi vožnja v rdečo luč na semaforju. Pogosto pa je bilo tudi ogrožanje pešcev z vožnjo po pločniku ter uporaba mobilnega telefona med vožnjo.

Več kot polovica umrlih kolesarjev ni nosila čelade

Delež uporabe zaščitne čelade je po statističnih podatkih o kolesarjih, ki so bili udeleženi v prometni nesreči ter utrpeli hude ali smrtne poškodbe, okrog 30 odstotkov in se povprečno v zadnjih petih letih ni pomembno spreminjal, pri umrlih jih več kot polovica ni uporabljala zaščitne kolesarske čelade.
Uporaba zaščitne čelade se sicer počasi povečuje. Raziskave nedvomno dokazujejo, da zaščitna kolesarska čelada zelo pomembno prispeva k večji varnosti, saj zmanjšuje težo posledic in poškodb glave za 40 -70 odstotkov.

V lanskem letu so na AVP izvedli pilotno opazovanje, ki je zajelo preko 4.800 kolesarjev. Rezultati so pokazali, da v povprečju uporablja čelado 13 odstotkov vseh kolesarjev, delež je pri moških ter kolesarjih izven naselij veliko višji. Glede na starostne skupine se je pokazalo, da je skoraj 70 odstotkov otrok do 14. leta uporabljalo čelado, med odraslimi približno 15 odstotkov, najnižji pa je bil delež uporabe čelade pri mladostnikih (le 3,8 odstotka). Zato se je ob koncu lanskega leta uveljavila novela Zakona o pravilih cestnega prometa, ki predpisuje obvezno uporabo zaščitne kolesarske čelade za vse otroke in mladostnike do 18. leta, ter za vse voznike mopedov in skuterjev (ne glede na moč motorja).

Najnižji je bil delež uporabe čelade pri mladostnikih (le 3,8 odstotka), najvišji pa pri otrocih do 14. leta (skoraj 70 odstotkov).
Najnižji je bil delež uporabe čelade pri mladostnikih (le 3,8 odstotka), najvišji pa pri otrocih do 14. leta (skoraj 70 odstotkov). FOTO: Thinkstock

Načrtovane aktivnosti agencije

Po osnovnih šolah in na lokalni ravni se izvajajo tehnični pregledi koles, usposabljanja otrok za vožnjo kolesa in kolesarski izpiti.

V okviru preventivne akcije bo AVP izvajala številne preventivne dogodke na lokalni in nacionalni ravni, izvajajo tudi tekmovanja Kaj veš o prometu, ki se bodo zaključila z državnim tekmovanjem 27. maja 2017. Na AVP bodo v letošnjem letu razdelili v okviru različnih aktivnosti 500 zaščitnih kolesarskih čelad, s katerimi želijo povečati njeno uporabo med mladostniki.  Že v lanskem letu so nakupili 11 spretnostnih poligonov, ki si jih preko območnih enot AVP lahko izposodijo šole, občinski SPV za usposabljanja, tečaje varnega kolesarjenja in tako dalje. AVP je v letošnjem letu podprla kar sedem projektov nevladnih organizacij, ki so namenjeni izključno kolesarjem, v skupni višini skoraj 15.000 evrov.

Tudi letos so ponovili in nadgradili opazovanje kolesarjev v dejanskem prometu in sicer v okolici Ljubljane, Maribora, Novega mesta in Kopra. Pripravili so informativno zloženko S kolesom varno v prometu in preventivni video na temo varnega kolesarjenja, ki ga lahko uporabljajo učitelji, predstavniki občinskih SPV in drugi za izobraževanje in osveščanje, dostopen pa je tudi širši javnosti na spletnih straneh www.avp-rs.si.

V času akcije bodo izvedli tudi številne terenske akcije opozarjanja in osveščanja kolesarjev na lokacijah, kjer se zadržuje veliko število kolesarjev. Prek družbenega omrežja Facebook bodo izvajali nagradna vprašanja povezana z varnim kolesarjenjem, k sodelovanju pa bodo povabili tudi srednje šole.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (175)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

B?AN
16. 05. 2017 14.11
Kolesarji so božja kazen za avtomobiliste na zavitih regionalnih cestah, tudi oni bi morali imeti slike razbitih glav na čeladah kakor kadilci na čikih. Lih tolko v opomin kaj se mu lahko pripeti ko vozi po sredi voznega pasu!!
ales79
16. 05. 2017 13.44
+1
Spet komentarji folka, ki se vozijo z avtomobili! Jest bi dal vsakega, ki je tako pameten za 6.mesecev, da se vozi samo s kolesom. In bo videl kako "mi" kolesarji vozimo in delamo prekrške-kar jih roko na srce dela 70% ali celo več, bo videl kaj počnejo vozniki avtomobilov, avtobusov, tovornjakov in tudi motoristi niso izjeme. S tem, da kolesar nima okoli sebe zaščite... Pa me zanima kako se bo po tej adrenalinski izkušnji, potem obnašal za volanom. Sem 100%, da bo veliko bolj pozoren na kolesarje in posledično bo nekaj naredil, da bo kakšen kolesar zaradi tega preživel. Se strinjam, da je potrebno imeti čelado za varnost, samo vsak naj skrbi za svojo varnost. Če bi bilo vse po predalčkano, potem ne bi bili banana republika. Ker se pa že tako primerjamo z ostalimi državami je bolje, da se ustavi konje. Imamo tako mentaliteto, da je primerjanje z ostalimi državami brezpredmetno. Že če spremljate koiko % voznikov ustavi pešcu ali kolesarju, ki se ustavi pred zebro, da bo prečkal cesto? Vsi pametnjakoviči greste lahko v Avstrijo, Nemčijo ali Nizozemsko, da vidite, kako je varno sožitje kolesarja/avtomobila. Ampak mentaliteta je tista, ki je problem. Pa pozabil sem še omeniti. Poglejte voznike in izračunajte koliko % jih ne telefonira. Ko se pa zgodi nesreča pa ... sem spregledal... bi te dal da delaš 1 mesec v SOČO, da bi videl kakšne poškodbe so če te poškoduje voznik avtomobila, ki te je "spregledal" ...
Jozeko88
15. 05. 2017 21.33
-6
Glede na to koliko denarja se zapravi ob eni poškodbi glave, ki jih kolesarji pridelajo kar nekaj bi bilo potrebno uvesti zakone in ubeljaviti obvezne čelade za vse. Temu bi lahko priključili tudi smučanje in kak podoben šport.
nemski_ovcar
15. 05. 2017 21.52
+2
ma to je brezveze. nihče se ne vpraša koliko je pri nas samomorov in zakaj?
nemski_ovcar
15. 05. 2017 20.33
+3
ko smo tri dni kolesarili po istri nam tudi en domači šofer ni trobil ali nas ogrožal. ampak ogrozil nas je BMW Lj tablic, kateri nas je prehiteval v nepreglednem ovinku v klanec. in ko mu je nasproti pripeljal kamion se je rinel med nas.
HorstWiesel
15. 05. 2017 21.51
+8
tali?ni tom
15. 05. 2017 20.29
+7
evo,registracija koles na vidiku! se mi zdi da smo orng skrenil "s ceste" ko smo se spravl v "samostojno" in "svobodno" slovenijo! še malo in , dihanje bo prepovedano!
.jest
15. 05. 2017 21.15
+11
Waco, ne boš verjel. Cesta Notranje gorice - Podpeč. Po cesti trije kolesarji vzporedno. Tudi po nasprotnem pasu jih ne moreš prehitet. Ne bi verjel, če ne bi doživel. Pa misliš, da se umaknejo? Ko jim pohupaš pa jih kar sezuva.
nemski_ovcar
15. 05. 2017 21.16
+2
to ni ok. pri nas vstrajamo in opozarjamo, da vozimo en za drugim.
.jest
15. 05. 2017 21.38
+3
Seveda ni o.k. Ampak takšni so po navadi najbolj pametni in se jim ne zdi to nič slabega. Ne zavedajo pa se, da je kolesarjenje v prometu zlasti za kolesarje zelo nevaren šport oziroma, kot jaz imenujem, adrenalinski.
Model1a
15. 05. 2017 21.42
-2
waco, zaveži culo in izvoli nekam, kjer ti bo lepše... ker tvoje jamranje ponforomu SIGURNO ne bo nič spremenilo, za konkretne dejanja pa tako ali tako nimaš jaj.... . Je lažje pametovat preko tipkovnice, kajne? :-)
nemski_ovcar
15. 05. 2017 21.45
+2
takim kolesarjem bi tudi jaz trobil, saj mečejo slabo luč na vse kolesarje. ko bi se po hupanju vsaj umaknil in rekel oz. pokazal sorry.
tali?ni tom
15. 05. 2017 22.45
+1
model1,jst mam jaca taka da si ti niti predstavljat ne moreš! z razliko od tebe! dejstvo pa je da gre stvar z bicikli v isti smeri kot z mopedi,traktorji in podobnimi "cestnimi zverinami" ne briga državo za folk,ampak,kje jih olupit! samo to je dejstvo! kar se kolesarjev tiče,zgled je kolesarsko društvo adriamobil al kaj je in po njih se zgledujejo ostali! je pa tudi dejstvo da avtomobilist oziroma voznik motornega vozila ni kralj če ma preveč konjev pod havbo in prazne možgane! ko ne kolesar in pešec! strpnost rešuje vse!
nemski_ovcar
15. 05. 2017 20.25
+2
eni nabijajo, da rekreacijsko kolesarjenje ne sodi na cesto. to pišejo taki, ki se z avtom pripeljejo na Vršič se tam drenajo, bog ne daj da bi plačali parkirnino. potem se odpravijo do Poštarske koče in se naslednji dan hvalijo, kako so planinarili in se rekreirali. sploh ne veste kako se je lepo na vršič povzpeti s kolesom. sploh pa na splošno kolesariti po lepi gorenjski. hvala bogu, je gorenjska kolesarjem prijazna in tudi vozniki so večinoma ok. vožnja po lj kolesarskih je pa delno ok samo za gorska kolesa.
BUONcaffee
15. 05. 2017 19.43
-2
Kolesarji ogrožajo tudi pešce, ko se vozijo po pločniku, se gredo nekak slalom. Stare konje na kolesih pa bi preveril še v alkotestu.
LOS - T
15. 05. 2017 19.49
-1
Kolesarji ogrožajo samo sebe, ko bi tudi vozniki avtomobilov tako, bi bilo pol manj mrtvih in vsak bi si bil sam kriv...kolikor vem ni še noben kolesar avtomobila zbil?
BUONcaffee
15. 05. 2017 19.53
+1
LOS - T
15. 05. 2017 20.05
-2
Ma kje boš pa vozil če je cesta nabita, na dvometerskem pločniku pa placa za tud za konjsko vprego...greš gor in počas, se umikaš pešcem, par metrov, pa si mim zastoja in spet na cesto...sicer je pa že tolk kolesarskih, da je redkost če kdo zavije čez pločnik, otroke pa tud ja ne bomo podil dol med avtobuse, ne..
LOS - T
15. 05. 2017 19.38
+2
Vidm da lene avtomobilske riti komentirajo vožnjo kolesarjev, ko da sami kot mulci niso nikol drajsal kolesarskega zica...kolo je uporabno ravno zato, da kresneš po desni ali levi vse ovire, križišča in avtomobile v koloni, da se nadihaš in razmigaš in si hitro na cilju, ne pa da se ustavljaš pred vsakim znakom ko kamion...kaj bi zdej tle eni radi, čelade, zavarovanja, sestopit pred stop znakom in peš rinit čez prehode, zahojenci...sicer sem več v avtu, ampak ko sem pazim na kolesarje in imam vrat na vrtavki in oči na peclju, ko grem pa z biciklom me pa briga če morjo šoferji čakat rdečo in pred prehodom, pazim pa glih tolk da me kak nasilni slepec v ogromni beemve kišti ne zbije...že dpbrih trideset let brez nesreče v obeh vozilih, sam mal strpnosti in pozornosti na druge,pa gre...tko da, ne jamrat čez kolesa, raj splezite gor, če ste pa vozači v Ljubljano pol pa sploh tišina, tle ste gosti med pešci in kolesarji, med starimi in otroci, počasi, boste že pršli nazaj do svojih ograjenih podeželskih vrtov...
nemski_ovcar
15. 05. 2017 20.40
+4
največji problem na sploh v prometu je, da folk ne zna predvidevati in v naprej računati na možne scenarije. potem pa vozijo kot fijakarski konji. in to opažam pri vseh udeležencih v prometu
.jest
15. 05. 2017 20.46
+1
Daj los-t. Uporabi raje noge in pojdi teč v hrib, ne pa, da se delaš nekega športnika s sedenjem na zicu in vožnjo po ravnem med avtomobili. Ali pa ti paše vonj izpuhov? 180-krat na leto grmada + šm. gora v šusu, pa še kakšen tek 10 km. Niti pomislim ne na kolo.
nemski_ovcar
15. 05. 2017 21.07
skoz šm gora grmada je tud dolgčas. čeprav zelo dobro poznam vse poti tja gor. ampak časi so se spremenili in kolo ti nudi da vidiš več kot samo šmarno goro. pa ne govorim o mestnik kolesarčkih. ta vikend je bilo po gorenjski lepih 170km.
.jest
15. 05. 2017 21.20
-1
nemski-ovcar, govorim o aktivni rekreaciji, ki jo imam vsak drug dan + tek. Aktivno 4-5 dni/teden in ne samo ob vikendih. Odgovoril sem losu, ki piše o lenih ritih in misli, koliko se drajsa.
nemski_ovcar
15. 05. 2017 21.23
tudi jaz imam kolo in rekreacijo pred nosom. pa tudi šmarno goro, še lepše pa je na Joštu. šm gora je že bolj v smogu. sploh pozimi ko je jošt na soncu šm gora pa v morju megle. pa sem bil doma izpod šm gore, da sem šel lahko od doma peš gor.
.jest
15. 05. 2017 21.32
-1
nemski_ ovcar, govorim o aktivni rekreaciji, povpr. utrip 165 in ne o ogledu lepot okolice.
nemski_ovcar
15. 05. 2017 21.37
+1
ok pa aktivni rekreaciji. los-t morda ni toliko aktiven. midva očitno sva. ti bolj tekaško jaz kolesarsko. ti se morda pripravljaš za lj maraton, jaz za franjo. ..
.jest
15. 05. 2017 21.41
nemski_ovcar
15. 05. 2017 21.51
ko sva pri lj maratonu. zadnja leta sem se s kolesom pripeljal v lj in na raznih punktih navijal in opszoval vzdusje .se zapeljal on ene godbe druge. ..lepo vzdušje. samo tek me nikoli ni pritegnil. lahko sem cele dneve igral nogomet in tekel, ampak samo tek pa ne.
.jest
15. 05. 2017 22.41
LOS - T
16. 05. 2017 21.50
Los-t je peš u supergah pahnu dol Triglav iz Pokljuke v treh urah gor in dol, da o drugih hribih in gričih ne razlagam,s kolesom pa Krvavc, Nanos, Kum in Mangrt brez sestopanja, Šmarno mam pa tud na seznamu, mal jih je ki jih zadnji šodrast klanc ni sezul...ne vi men kdo je aktiven, je pa res, da sem z leti mal manj divji in grem zdej bolj počas in z užitkom ob postankih...zato tud najbrž bolj spoštujem kolesarje na cesti in jim dam absolutno prednost, nenazadnje lahko oni men samo avto opraskajo, moj avto jih pa lahko ubije....
misterbin
15. 05. 2017 19.38
+0
Kaj pa tisti ki je ne dolgo nazaj do smrti povozil moškega ki je bil na poti v vrtec po otroke ? Če kolesarje kontrolirajo ali telefonirajo naj šoferje tudi .Seveda daleč največ je žensk ki telefonirajo povrh pa še z cigareto med prsti .
LOS - T
15. 05. 2017 19.52
+1
To je pa res, dans že težko vidiš mlado voznico ki gleda gor pa dol gor pa dol, z eno roko mota volan, z drugo pa tipkovnico,,sem pa videl eno zunajzemeljsko blond bitje ki je lahko še kadila zraven in mi vozila pol metra za ritjo, šel ko je ugotovila da sem se čist ustavil in bom šel glihkar ven iz avta do nje je nehala...tko da, mobi ubija, bo treba to kontrolirat ne pa čelade na kolesarjih...
LOS - T
15. 05. 2017 19.53
+1
No, težko jo vidiš ki tega Ne počne....
laycan
15. 05. 2017 19.28
+4
velikokrat sem videl na lastne oči kolesarje skozi rdečo,in ni niti pogledal ne levo ne desno,samo gas preko.
johanca123
15. 05. 2017 18.50
+12
Pretirano favoriziranje ranljivih skuppin je pripeljalo do tega, da se tako obnašajo. Če bi bilo drugače, bi bili bolj pazljivi in spoštljivi do ostalih udeležencev v promeru!
dzek.the.ripper
15. 05. 2017 20.18
+0
BogiEmil
15. 05. 2017 16.47
-2
Kolesarji so največje zlo na cesti. Ne spoštujejo pravil, vozijo se vsepovprek kot da je cesta samo njihova, ko pa pride do nesreče pa niso kao krivi, čeprav so kršili vsa pravila in se zgovarjajo na zakon močnejšega in ne vem še kaj, kot da kolesarju ni treba pogledati na levo in desno. Moj prijatelj je že imel nesrečo, hvala bogu, da ni bil kriv pod nobenimi pogoji, celo hitrost je bila oki, pa so mu vseeno obesili, da ni bil dovolj pozoren v prometu. No se je zmazal, ta kolesar pa ima sedaj isto dva kolesa, samo vzporedno, ne zaporedno pa še kazen je plačal. Pravilno. Kolesarje oziroma kolesa bi bilo treba čipirati in na vsako križišče postaviti oddajnike, da bi jih sledili in ko bi se zgodila nesreča bi bilo dosti merodajnih dokazov, dokler pa tega ne bo pa smo prepuščeni samovolji kolesarjem in njihovemu nonšalantnemu obnašanju v prometu.
gasper111
15. 05. 2017 16.47
+11
Ne rečem, da čelada ne zmanjšuje možnost poškodb, vendar primerjave med med številom mrtvih in neuporabo čelade niso povsem na mestu. Če me npr. povozi LPP nima veze ali sem nosil čelado ali ne. Če se že torej gremo neko statistiko, bi bila bolj na mestu primerjava med prometnimi nesrečami, ki so imele za posledico takšno ali drugačno poškodbo glave in (ne)uporabo čelade. Šele na tak način bi dobili merodajno povratno informacijo.
Absolutist 1
15. 05. 2017 16.43
+2
Tu v tej deželi Kranjski močno smrdi po klientelizmu,kriminalu,se spominjate poslanca Vilfana,sedaj po zamenjavi stranke v stranki DESUS,nagazil pešca na prehodu.Po prvi informaciji o tem dogodku,najprej pa kot,poglejte, poslanec povozil pešca na prehodu in tudi v stanju,katerem ne bi smel biti je povsem vse potihnilo in poslanec še naprej sedi v poslanskih klopeh.Upam,da ni bil kriv pešec na označenem prehodu
plan9
15. 05. 2017 16.39
-4
...lahko bi bili vsaj malo hvaležni, da kolesarji veliko manj onesnažujejo okolje kot vozila na motorni pogon, čelade za voznike avtomobilov, če pride do pretepa, da imajo vsaj glavo zaščiteno, če pa koga kolesar moti, ko se ne zna voziti, naj ga pa zbije, naravna selekcija, ko pa gledate kakšno kolesarko z lepo ritko, je pa dobro...
Absolutist 1
15. 05. 2017 16.27
+10
Kateri bedak v sedanji vladi je izenačil mopede z rdečo tablico in kolesarje.Ta moped je še enkrat širši od kolesarja in oba lahko vozita po kolesarski stezi,široki 80 cm.Koleserji so ženske ,moški,starejši in otrociPovprečna hitrost teh kolesarjev je 10 do 15 km /h,mopeda z rdečo tablico pa 25 km/h,katere vozijo v večini mladi mopedisti,ki se že sedaj videno zelo objestno vozijo po ozki kolesarski.stezi.Prva žrtev takega objestnega obnašanja .ki bo žrtev podivjanega mopedista na kolesarski stezi poiskati v sedanji vladi ,konkretno v SMC-ju in ga obtožiti za NAKLEPNI UMOR .. KOLESARSKE STEZE IZKLJUČNO IN SAMO KOLESARJEM.
bodi
15. 05. 2017 15.52
+0
kolesarji bi morali imeti zavarovanje urejeno preko avtomobila in imeti tudi tablico iz katere bi lahko pridobil podatke o lastniku ko povzroči nesrečo . Tako je pa anarhija med kolesarji ker se vozijo tako kot jim paše in to brezobzirno do drugih udeležencev se pa ne zavedajo da so najbolj ranljivi v prometu poleg pešcev. Pa še divjajo k sto mater vsaj tam kjer je omejitev 30km/h al pa čez ležeče policaje kar poletijo po desni strani ko se ti lepo čez zapelješ potem se pa spet z njem daješ ko ga prehitevaš na odprtem delu ceste.
gasper111
15. 05. 2017 16.36
+4
In kako bi si potemtakem uredil zavarovanje tisti, ki nima avta?
bodi
15. 05. 2017 20.27
+1
plačal bi zavarovanje za kolo katerega bi določila zavarovalnica, ni problema če je volja
nemski_ovcar
15. 05. 2017 20.27
pa še ti vozi kolo boš poletel čez ležeče policaje. bi te rad videl, da ti pelješ omejitev 30. v tacnu je 30 pa jih v celem dnevu ni 10 ki bi vozili 30.
nemski_ovcar
15. 05. 2017 20.30
kdor ima avto in kolo, bi moral za avto plačati manj in nekaj za kolo. ker kdor vozi kolo potem ne osnahuje zrak, ne obrablja ceste. .....
bodi
15. 05. 2017 21.27
hehe a si domačin ko tako poznaš razmire na cesti in kolesarski stezi kar jih jaz opažam drvijo po cesti kot kamikaze ko se izogibajo raznim jaškom in jamam vozniki pa moramo predvideti njihova ravnanja in vožnja čez ležečmane po Gameljnah so pravi specialci sem vozil za njimi in imel dosti dela da sem jih dohiteval
nemski_ovcar
15. 05. 2017 21.32
ja sem iz tega okoliša. čez gameljne res bolje leti čez ležeče policaje kot z avtom. če nisi kolesar ne moreš verjet, kako so ceste nekje ravno na delu kjer naj bi vozili slabe. loknje, jaški. ...in na žalost se jim moramo umikat. jaz se skušam vedno umaknit v desno če je prostor. drugače pa dokaj pogosto pogledujem nazaj da spremljam promet zadaj. kot v avtu ko gledam v retrovizor.
nemski_ovcar
15. 05. 2017 21.42
hvala bogu, so nekatere katsstrofalne ceste v okolici šmarne gore vsaj delno popravili. najslabši odsek je sedaj med sp. pirničami proti golf igrišču pri smledniku. tisto cesto so zdelali kamioni ko so gradili golf igrišce. popravil jo ni pa nihče. pa sams elita se fura tja.
brezveze13
15. 05. 2017 15.10
+7
se pelješ po mestu vidiš otroka z kolesom zadnjič sem ga videl s skirojem kako z eno nogo odganja skiro normalno drži ga z eno roko v drugi ima telefon ali je pisal sporočila ali igral igrice ko ga voznik zadane z vozilom je seveda kriv voznik .takšne primere vidi ali bi vsaj morala videti tudi policija ali mestno redarstvo in takega prav tako kaznovati oziroma starše ki so odgovorni za početje svojih otrok in to z globo višine kot velja za vsa ostala vozila ki so udeležena v prometu in so v prekrškovnem razmerju. Takšno početje kot je telefoniranje na kolesu pisanje sporočil ali igranje igric ni nobena nuja ampak objestnost
mallonge
15. 05. 2017 15.03
+4
Najprej je potrebno kolesarske steze speljati smiselno do konca vseh smeri in to v obe smeri, potem šele iskati dlako pri kolesarjih.
bodi
15. 05. 2017 15.45
+1
a ja do takrat se pa lahko počne kar jih je volja
mallonge
15. 05. 2017 17.47
+4
To je isto kot se lahko edino Janković pripelje z avtom do magistrata in je potem največji zagovornik kolesarjenja.
akmt
15. 05. 2017 14.42
-5
Naj se policija loti raje voznikov avtomobilov! Ce bo tam red, bo tudi pri kolesarjih.Tako pa zivimo, kot da policije sploh nimamo
bodi
15. 05. 2017 15.48
+8
Dej ne nabijaj vsakodnevno videvam kolesarje kako se vozijo po cesti kolesarska steza je pa za okras me prav zanima, če bi se jaz začel voziti po kolesarski z avtom kaj bi se pol pisalo (norel z avtom po kolesarski) itak bi me zaprli .