Tujina

Sosedje preverjajo jaške, zaradi Ariana ne bodo odvažali niti smeti

Elm, 27. 04. 2024 10.13 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iskalna akcija za pogrešanim nemškim dečkom z avtizmom se je vrnila k reki Oste, ki so jo policijski potapljači preiskali že pred dnevi. Arianovi starši pa prosijo lokalne prebivalce, naj preiščejo svoje posesti, garaže in tudi različne jaške ter zabojnike za smeti, saj ne izključujejo možnosti, da se je šestletnik kam skril. Zato so na območju Elma do nadaljnjega odpovedali odvoz smeti.

Na severu Nemčije že šesti dan poteka obsežna iskalna akcija za šestletnim dečkom z avtizmom, ki je izginil blizu mesta Bremervörde zahodno od Hamburga. V iskanju dečka sodelujejo številni prostovoljci, posebni psi in vojaki s posebno tehnologijo.

Šestletnega Ariana iščejo že skoraj ves teden
Šestletnega Ariana iščejo že skoraj ves teden FOTO: AP

Šestletni Arian je v ponedeljek zvečer zapustil hišo svojih staršev v kraju Elm. Nadzorna kamera ga je posnela, ko je tekel proti bližnjemu gozdu. Na stotine ljudi že več dni nadzira območje, v petek pa je nemška vojska povečala svojo podporo na skupno približno 450 vojakov.

Ker ima deček avtizem in se ne odziva, če ga kdo pokliče ali nagovori, so v iskalni akciji uporabili posebno, t. i tiho taktiko, ki pa za zdaj ni bila uspešna.

Med drugim so prižigali ognjemete v upanju, da bodo dečka pritegnili, saj ga je vedno zanimal ognjemet, gasilci pa so v gozdu blizu njegovega doma razobesili sladkarije in balone.

Območje iskanja so nato razširili ter uporabili brezpilotna letala in helikopter, da bi dečka opazili iz zraka. Uporabili so tudi letalo tornado, ki je s termovizijsko kamero naredilo fotografije iz zraka.

Iskanje se danes nadaljuje ob reki Oste, ki so jo sicer že na začetku tedna preiskali policijski potapljači.

Dečkovi starši pa po poročanju nemških medijev prosijo lokalne prebivalce, naj preiščejo svoje posesti, garaže in tudi različne jaške ter zabojnike za smeti, saj ne izključujejo možnosti, da se je kam skril. Zato so na območju do nadaljnjega odpovedali odvoz smeti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ap100
27. 04. 2024 15.51
neverjetno kako ob vsej tehnoligiji enostavno ne najdejo
PegySue
27. 04. 2024 14.45
+2
Žalostno. Včasih si samo nekaj sekund nezbran in se zgodijo tragedije,ki te spremljajo potem celo življenje. Ubogi starši,ki doživljajo zdaj pravo moro,ubogi otrok. Upajmo na čudež in čakajmo,da se vrne,oziroma,da najdejo živega.
Miškolin1890
27. 04. 2024 12.26
+17
Najpogostejša smrt pri otrocih s težjim avtizmom je ta, da odtavajo, navadno v vodo, stoječo ali tekočo. Otroka zagotovo ni več, saj so njegove stopinje našli ob reki. Ko smo mi iskali hišo smo se odločili za tako, ki ima dvojno serijo ograj okoli hiše. ČE ne bi imela, bi jo dali sami. In to se je letos izkazalo kot zelo pomembno, ko nisem do konca zaprl vrat v eni ograji, saj sem mislil it takoj nazaj delat na drugo parcelo, žena pa je spustila otroka ven brez da bi jaz vedel. Mali je hiter ko strela in je bil v minuti na drugi parceli, na srečo zagrajeni in zaklenjeni. Taki otroci se ne zavedajo nevarnosti, gredo v vodo, pred avto, na brežine, stat na same robove prepadov... popolnoma neodzivni na tvoje prigovarjanje, paniko, ...
Volja
27. 04. 2024 12.48
+8
Hvala za opis Nepredstavljivo. Dobro je vedeti.
Na novo
27. 04. 2024 14.06
+7
Spoštovanje vam in vsem ostalim, ki se soočate z otrokom s tovrstno diagnozo in jim dajete (tudi sebi - nepredstavljivo od kod jemljete energijo, čeprav ste nekako prisiljeni v to) vso ljubezen in podporo.
Ramzess
27. 04. 2024 10.23
-12
Sprašujem se kako lahko starši takega otroka pustijo samega zunaj, da se igra.
Na novo
27. 04. 2024 10.33
+39
Za 5 sek odmakneš pogled z otroka in že je za vogalom hiše. Pomisliš, da je šel v hišo, ga iščeš, mine minuto dve... Greš ven in šibaš okoli bajte... V katero smer je šel? V parih minutah je čisto drugje kot ti, ki si šel v drugo smer.... Največji problem je, da te morda ne sliši več, ko ga kličeš, sploh če se ne odziva tudi staršu...
kwa.dugaja
27. 04. 2024 11.29
+2
noben ga ni pustil samega zunaj ampak je pobegnil iz hiše!
Zantaja
27. 04. 2024 12.20
+3
Covid 19
27. 04. 2024 13.54
+2
Res je Na novo,ti kratkomalo ne moreš biti vsak dan prav vsako sekundo z njim in pozoren kot na zapornika.. dogodki pa gredo potem kot si opisal..
Ramzess
27. 04. 2024 10.22
+5
Klasična iskanja vsega in povsod redko prinesejo rezultate, hkrati pa uničijo možne sledi.