Hokej

Slovenski hokejisti priprave na SP Divizije I zaključili z zmago

Pariz, 25. 04. 2024 23.17 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Slovenska hokejska reprezentanca je končala priprave na bližnje svetovno prvenstvo divizije I (skupina A) v Bolzanu. Na zadnji pripravljalni tekmi so Slovenci v Parizu premagali Francijo s 3:0 (2:0, 0:0, 1:0).

Slovenija je tako priprave, ki so jih hokejisti pod vodstvom selektorja Eda Terglava začeli pred skoraj štirimi tedni, končala na najlepši možen način. V predmestju Pariza je premagala ekipo, ki se pripravlja na majsko svetovno prvenstvo elitne skupine na Češkem.

Terglav, kot trener v Franciji dobro pozna tamkajšnji hokej, je dobro načrtoval priprave in za vrhunec pripravljalnih tekem določil dva dvoboja s francosko izbrano vrsto. Na sredini so bili gostitelji boljši po podaljšku z 2:1, kar je bil tudi edini poraz Slovenije na testnih dvobojih. Danes je slovenska reprezentanca pokazala odlično predstavo. Že v uvodu so Slovenci močno pritisnili in Rok Macuh je iz gneče pred golom v polno zadel že v četrti minuti. Pritisk se je nadaljeval, v 13. minuti pa je Jan Drozg ob prednosti igralca več s strelom od daleč vodstvo še povišal.

Selektor slovenskih hokejistov edo Terglav je lahko zadovoljen s prikazanim v preteklem pripravljalnem obdobju.
Selektor slovenskih hokejistov edo Terglav je lahko zadovoljen s prikazanim v preteklem pripravljalnem obdobju. FOTO: Damjan Žibert

V nadaljevanju so gostitelji vzpostavili ravnotežje, po več kaznih v slovenski ekipi - Žiga Mehle je dobil tudi disciplinsko - pa tudi vse bolj ogrožali slovenskega vratarja Matijo Pintariča. A se je tudi on izkazal, ubranil vse francoske napade, tudi ob petih minutah z igralcem manj po kazni Mehletu ni klonil.

Francozi so skušali na vsak način priti vsaj do znižanja, toda slovenska obramba je bila trdna. Pintarič, ki sicer tudi na klubski sceni igra v Franciji in je danes dobil priložnosti za nastop, potem ko je v sredo branil Gašper Krošelj, je do konca zdržal brez prejetega gola in z 32 obrambami. Na drugi strani pa so gostitelji v zadnji minuti skušali še brez vratarja, toda Matic Török je to kaznoval s tretjim golom Slovenije.

Slovenska hokejska reprezentanca je priprave na skorajšnje svetovno prvenstvo Divizije I opravila na zelo visoki ravni.
Slovenska hokejska reprezentanca je priprave na skorajšnje svetovno prvenstvo Divizije I opravila na zelo visoki ravni. FOTO: Damjan Žibert

Slovenski hokejisti so tako na prijateljskih tekmah dosegli peto zmago v šestih dvobojih; pred pariškima tekmama so Slovenci dvakrat premagali Poljsko z 2:0 in 3:1, Avstrijo pa so v Ljubljani premagali s 5:2, v Beljaku pa s 6:0. "Mislim, da smo danes zelo dobro igrali, mogoče smo storili preveč prekrškov, a smo se super branili z igralcem manj. To je pred prvenstvom celo dobro, da vadimo to fazo igre. Fantje so videti pripravljeni, motivirani in borbeni. Vsi se že veselimo svetovnega prvenstva," je za Hokejsko zvezo Slovenije dejal vratar Matija Pintarič, ki je bil izbran za igralca tekme.

"Po včerajšnjem porazu smo želeli podati dober, pozitiven odgovor. Vseh 60 minut smo v obrambi delali tako, kot je treba. Pripravili smo si več priložnosti pred tekmečevim golom in tako prišli do razlike dveh golov. Zelo zadovoljen sem s pristopom, zdaj pa se začne zares," pa je dodal selektor Edo Terglav.

Jan Drozg bo prav gotovo eden od nosilcev igre slovenske hokejske reprezentance.
Jan Drozg bo prav gotovo eden od nosilcev igre slovenske hokejske reprezentance. FOTO: Damjan Žibert

Slovenci bodo iz Pariza odpotovali neposredno na prizorišče SP na Južnem Tirolskem. Slovenijo čaka prav uvodna tekma prvenstva v nedeljo ob 12.30 proti Južni Koreji. "Priprave so potekale, kot smo si želeli, od fizične, mentalne priprave do taktičnih zamisli. Želeli smo biti iz tekme v tekmo boljši, imeli smo pozitivne rezultate. Tudi mladim smo dali dovolj priložnosti in so se izkazali. Prvi del je za nami, zdaj pa čakamo na svetovno prvenstvo," je še za HZS dejal Terglav.

Prijateljska tekma, Pariz, izid:
Francija - Slovenija 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.