Košarka

Stephena Curryja je lasten soigralec spravil v jok pred 19.000 navijači

Orlando, 28. 03. 2024 17.44 | Posodobljeno pred 29 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Golden State je v noči na četrtek prišel do ključne zmage v borbi za končnico proti Orlandu. A veselje njihovega glavnega zvezdnika Stephena Curryja ni bilo pretirano, saj je njegov soigralec Draymond Green znova poskrbel za to, da je v središču pozornosti znova bil on. In še enkrat zaradi napačnih razlogov.

Začetek tekme je bil izenačen. Pri izidu 6:6 je Andrew Wiggins prejel osebno napako. Draymond Green se z odločitvijo sodnika Raya Acoste jasno in glasno ni strinjal, drznil si je celo vstopiti v osebni prostor sodnika, ki je ostal miren. Pritožbe Greena je stoično poslušal, pristopil jima je tudi prvi zvezdnik Golden Stata Stephen Curry, a Green in odnehal. Sledila je sila predvidljiva izključitev Greena.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ta prizor vsekakor ni popolnoma nenavaden v ligi NBA. Košarkarji nestrinjanje s sodniki velikokrat izrazijo glasno in odločno, a težava v tem primeru je bila predvsem slikovita zgodovina Draymonda Greena. To je bila že njegova četrta izključitev v tej sezoni. Predvsem pa prva po obračunu s Phoenixom decembra lani, ko je udaril Jusufa Nurkića in bil suspendiran za nedoločen čas. 

Še pred tem je novembra bil izključen zaradi obračunavanja z Rudyjem Gobertom na tekmi z Minnesoto. Številni neprijetni dogodki povezani s košarkarjem, ki je ključen del moštva, ki je osvojilo kar štiri naslove prvaka, so postali nekaj vsakdanjega. Pogoj za njegov povratek na parkete lige NBA so bili obiski psihoterapevta in vodstvo lige mu je poslalo jasno sporočilo, v prihodnje bo vsaka njegova poteza na tekmah pod drobnogledom. Očitno to ni zadostovalo. Njegovi tokratni izključitvi ni oporekal niti njegov trener Steve Kerr: "To je bilo res nesrečno. Izključitev si je zaslužil, ampak on se bo po tem opomogel." 

Draymond Green kljub prošnjam soigralca Stephena Curryja ni popustil v prepiru s sodnikom Rayem Acosto
Draymond Green kljub prošnjam soigralca Stephena Curryja ni popustil v prepiru s sodnikom Rayem Acosto FOTO: Profimedia

Stephen Curry se dobro zaveda kako pomembno vlogo je Green odigral v preteklih uspehih Warriorsov. Pogled na Greena, ki je še enkrat znova moral tekmo zapustiti predčasno je verjetno ravno zato dvakratnega MVP-ja pognal v solze. "Potrebujemo ga, on to ve in vsi to vemo. Mora nam biti na voljo, to se mora zgoditi. Še posebno v zaključku sezone. Kljub njegovi izključitvi pa sem izjemno ponosen na vse, ki so danes stopili na igrišče in se odzvali na dogodke. Vsi so prispevali k zmagi," je soigralce, ki so tekmo zaključili na igrišču, pohvalil Curry.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ročak
28. 03. 2024 20.52
+1
Za vrhunski šport moraš biti prijavljen ne samo fizično ampak tudi psihično. Predvsem pa moraš imeti v glavi pošlihtano. Tale misli, da je na ulici.
rcarlos
28. 03. 2024 20.38
+3
Tega je treba permanentno izključiti iz lige... Ampak je dober zgled Dončiču, kako se ne dela, mislim tudi, da se je celo Dončič malo umiril... Že kar dolgo ni prejel tehnične, se mi zdi :D
FejsBrukica
28. 03. 2024 20.03
+3
Kjutkani komentarji. Kot bi se duševno manjrazviti pogovarjali.
PROTI VSAKRSNI KORUPCIJI
28. 03. 2024 18.57
-3
Keri primat… 🙊
JakaM
28. 03. 2024 20.22
JakaM
28. 03. 2024 20.23
PROTI VSAKRSNI KORUPCIJI
28. 03. 2024 18.56
-3
Cryptofag
28. 03. 2024 18.31
-5
Crne solze tocili?