Košarka

Zoran Dragić: Mega nam je na prvi tekmi odčitala lekcijo, zdaj je čas za 'revanšo'

Ljubljana, 19. 04. 2024 13.37 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je ena izmed najpomembnejših tekem v letošnji sezoni. Po zelo bledi predstavi in posledičnem visokem porazu na prvi četrtfinalni tekmi v regionalni ligi ABA proti beograjski Megi jih čaka druga tekma v seriji, ki že lahko določi potnika v polfinale omenjenega tekmovanja. Tekmo iz Stožic si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO v nedeljo, 21. aprila, od 20.00 naprej.

Več videovsebin
  • Zoran Martić pred drugo tekmo z Mego
    00:27
    Zoran Martić pred drugo tekmo z Mego
  • Zoran Dragić pred drugo tekmo z Mego
    00:53
    Zoran Dragić pred drugo tekmo z Mego

Cedevita Olimpija nujno potrebuje zmago za izenačitev izida v zmagah, s čemer bi se četrtfinalna serija podaljšala še za zadnjo odločilno tretjo tekmo. V ljubljanskem taboru se zavedajo pomembnosti nedeljskega obračuna v Stožicah, ki ga bomo neposredno prenašali na Kanalu A in VOYO od 20.00 naprej. 

ABA liga: Cedevita Olimpija - Mega MIS
ABA liga: Cedevita Olimpija - Mega MIS FOTO: VOYO

"Po dolgem času spet igramo doma, kjer smo nazadnje igrali pred skoraj mesecem dni. Dejstvo je, da moramo predvsem popraviti našo igro v obrambi, hkrati moramo teči bolje, kot smo v Beogradu. Če bomo to popravili, se lahko nadejamo tretje tekme. Želimo si, da v Stožice pride čim več navijačev in da z njihovo pomočjo podaljšamo sezono v regionalni ligi," je pred nedeljsko tekmo povedal strateg zmajev Zoran Martić. Cedevita Olimpija je na domači parket nazadnje stopila 23. marca, ko je s 105:89 premagala Mornarja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vse, kar je šlo narobe na prvi tekmi v Beogradu, morajo zeleno-oranžni popraviti v nedeljo, če želijo četrtfinalno serijo podaljšati še za nekaj dni. Tu bo v ospredje morala stopiti skupina izkušenejših mož, ki je vajena tekem z večjo psihično obremenitvijo.

"Na prvi tekmi v Beogradu nismo pokazali našega pravega obraza. V vseh segmentih igre smo bili slabši od naših tekmecev. Tekma je bila dobra lekcija. Nedeljska tekma je izredno pomembna, saj želimo izenačiti serijo in izsiliti tretjo tekmo, na kateri se bomo borili za mesto v polfinalu. Predvsem moramo prikazati več energije, več želje po zmagi, več borbe eden za drugega, vse drugo bo nato prišlo. Navijače vabim, da pridejo v čim večjem številu in da nas vzpodbujajo, da zabeležimo zmago," pa je pred morda najpomembnejšo tekmo v dozdajšnjem delu sezone povedal Zoran Dragić.

Cedevita Olimpija - Mega MIS
Cedevita Olimpija - Mega MIS FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marjank
20. 04. 2024 12.41
Dragić spet boste pušnil!Navijam za Mego,saj je vaša igra žalost!
Mekenzi
19. 04. 2024 18.41
+1
Ilijevski in druščina pustite Olimpijo, nekdznji ponos Slovenije, sedaj 2 ligas stare juge, če še Cedevita odide iz kluba, kdo bo še sponzoriru to žalost Evropski ligi Nula v ligi ABA ni polfinala, za več kot 6 milijonov, pa ti rezultati, katastrofa. 😪😪🇸🇮
coviden
19. 04. 2024 18.24
imam karte, pa ne bom prišel, ker nočem gledati nove blamaže...
Anion6anion
19. 04. 2024 17.47
+4
Zdaj je čas za slovo
Amor Fati
19. 04. 2024 16.28
+2
Ko bi vsaj to o čem govorite pokazali na igrišču. Vi ste dejansko nič od nič. Kot neki dolgoletni profesionalci se iz tekmo v tekmo blamirate. Vlečete plačo, trenirate toliko kot trenirate, na parketu pa naredite zelo malo. Nekdaj veliki klub sramotite na balkanski in evropski sceni. Zamislite se. Upam, da vam letos uspe osvojiti vsaj Državno prvenstvo. Krka vam ne bo kar pustila, in Helios tudi ne. Morda se vam in marsikomu drugemu smeji, ampak Krka bo do končnice bolj pripravljena kot boste vi. To zagotovo.
dule100
19. 04. 2024 16.03
+4
Sedaj vam jo bo pa še v Ljubljani!😂 Zet od Vilfana in brat od Martića, sta za to garancija!😜😜😜
sosed5
19. 04. 2024 15.42
+9
Kakor koli je, kosarkasi prevec govorijo in NIC ne pokazejo na igriscu. Ñic.