Nogomet

'Andraža si ljudje predstavljajo zelo drugačnega, kot je v resnici'

Atene, 15. 04. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
40

Za vsakim uspešnim moškim naj bi stala uspešna ženska, vsaj tako so trdile generacije pred nami. V današnjih časih bi ta rek marsikje naletel na neodobravanje, a Andraž Šporar resnično lahko trdi, da mu je mati njegovega sina Julijana v marsičem enaka. Skrbnost je beseda, ki jo Mia Mujadžić Golob uporabi, ko poskuša opisati oba. Njena podpora je očitna in zagotovo ključna ob vsakem uspehu napadalca Panathinaikosa in slovenske nogometne reprezentance. A vse skupaj se ne bi zgodilo, če je pred dobrimi osmimi leti ne bi naključno 'dregnil'. O tem in marsičem drugem je spregovorila z ekipo oddaje Vsi Za Naše!, ki jo boste lahko spremljali nocoj po Masterchefu na POP TV in VOYO, čas pa si je vzela tudi za našo spletno stran.

"Andraža si ljudje predstavlja zelo drugačnega, kot je v resnici. Tudi jaz sem si ga. Je zelo čustvena in skrbna oseba. Največ mu pomeni, da se imajo dobro ljudje okoli njega. To mu je veliko boljše, kot če se ima on dobro. Res ceni svoje tri prijatelje iz otroštva, to mu je sveto. Zelo pomembne so mu družina in družinske tradicije. Obožuje božič. Božično glasbo lahko posluša sredi avgusta, kar se meni zdi malo noro, ampak v redu. Obožuje božične filme in vse, kar je povezano z družinskimi tradicijami. Tega po mojem mnenju veliko ljudi ne pričakuje od njega," je Mia Mujadžić Golob brez zadržkov in odkrito opisala ljubezen svojega življenja. 

Spoznala sta se v nekih drugih časih, preko kanalov, ki so današnji mladini popolnoma neznani: "Še preden je odšel v Basel, mu je, mislim, da predlagalo moj profil na Facebooku. Ni me mogel dodati ali mi slediti, ne vem, mogoče nisem potrdila njegove prošnje. Potem pa se je on odločil, da me bo 'dregnil'. Nikoli prej in po moje tudi nikoli po tem me nihče ni 'dregnil'. Potem sem pač jaz njega nazaj. Nekaj časa je bilo tako, da sva en drugega dregala. Potem smo se nekje v Ljubljani srečali, kakšno leto sva bila prijatelja. Moji starši tudi niso bili najbolj navdušeni nad to idejo. Potem se je on preselil v Basel in potem, ko je bil na počitnicah v Ljubljani, sva začela hoditi ven in to je zdaj že osem let nazaj."

Vanj se je kljub prvotnim zadržkom hitro zaljubila. Zakaj? "Zato, ker je popolnoma drugačna oseba, kot bi človek pričakoval. Zaradi njegove skrbnosti in smešnih 'for', ki jih ima, se res razumeva na zanimivi ravni. Dobro je tudi videti, da ne pozabim na to. Zabaven je in vedno vključi moje prijateljice. Tudi one so bile takoj navdušene. Ko sva se dobivala na Poljanah, mi je vedno med odmorom prinašal čokolade. Vedno je bil tak super fant."

Zdaj v Grčiji nista sama. Poleg Benjamina Verbiča, Adama Gnezde Čerina in njegove partnerke Pie jima v kaotičnih Atenah družbo dela najpomembnejša oseba v njunih življenjih, njun sin Julijan. Na svet je prijokal dva meseca pred rokom. Mia je bila v Atenah s svojo mamo, Andraž pa je ravno takrat v tujini zastopal barve slovenske reprezentance. Ob zahtevnem porodu ni mogel biti poleg nje, a od takrat vsak prosti trenutek izkoristi za druženje s sinom, ki pridno raste iz dneva v dan, in Mio. "Z Benjaminom, Adamom in Pio (partnerko Adama Gnezde Čerina) smo se vedno hecali, še preden je postal oče, da je on že takrat bil 'fotr'. Vedno je bil očetovski in ima očetovske 'fore'. Vedno je bil zelo umirjen. Ni se zelo spremenil. Kot oče Julijanu pa je zelo prisoten, vse dela enako kot jaz in zna enako kot jaz. Lahko sem popolnoma mirna tudi, če je Julijan sam z njim, kar mi ogromno pomeni."

Številne selitve in nepredvidljivo življenje profesionalnega nogometaša je Mia sprejela z odprtimi rokami, kljub temu pa oba priznata, da Slovenijo zelo pogrešata. "Najbolj pogrešam družino in prijatelje. To, da se lahko zmeniš za pijačo in čez 15 minut sediš skupaj na kavi. To mi tu res manjka. Oba že tako dolgo živiva v tujini, jaz sem odraščala v Sloveniji. Res jo imava rada in rada se vračava v Slovenijo. Rada imava slovensko hrano in glasbo. Andraž pravi, da ko pride v Slovenijo, je kostanjev zrak, ampak jaz ne vem, kaj to pomeni," pravi Mia, Andraž pa v ozadju razloži, da ga zrak v rodni deželi spominja na jesen. Njun odnos, malega Julijana in njunega kužka Luckyja boste danes v oddaji Vsi Za Naše! po Masterchefu na POP TV in VOYO lahko še bolj podrobno spoznali v družbi novinarja Božidarja Bulata.

Vsi Za Naše! z Andražem Šporarjem
Vsi Za Naše! z Andražem Šporarjem FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3