Nogomet

Chelsea dobil zaostalo ligaško tekmo proti Tottenhamu

London, 02. 05. 2024 22.28 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.K., STA
Komentarji
0

Nogometaši Chelseaja in Tottenhama so na Stamford Bridgeu odigrali tekmo 26. kroga angleške Premier lige, ki bi morala biti prvotno na sporedu 23. februarja, a je bila zaradi udeležbe Bluesov v finalu ligaškega pokala prestavljena. Varovanci Mauricia Pochettina, ki se je drugič v tej sezoni pomeril proti nekdanjemu klubu, so po zadetkih Trevoha Chalobaha in Nicolasa Jacksona slavili z 2:0, s čimer so se malenkost približali mestom, ki prinašajo igranje v evropskih klubskih tekmovanjih.

Chelsea s tem rezultatom nadaljuje uspešne nastope na medsebojnih tekmah, Tottenham so namreč premagali osmič na zadnjih 11 tekmah, dokazali pa so tudi, da v zadnjem času popravili formo, kar jim v naslednji sezoni lahko prinese nastop v Evropi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z zadnjimi predstavami pa ne morejo biti zadovoljni nogometaši Tottenhama, ki izgubljajo boj za uvrstitev v ligo prvakov. Zaenkrat so še trdno na petem mestu, a za četrtouvrščeno Aston Villo še naprej zaostajajo sedem točk, od nje pa imajo le še tekmo manj.

Chelsea je bil boljši tekmec predvsem v prvem polčasu, po katerem bi lahko vodil več kot z 1:0. Imel je nekaj lepih priložnosti, izkoristil pa le eno. Po podaji s prostega strela Conorja Gallagherja je bil v kazenskem prostoru najvišji Trevoh Chalobah, ki je z glavo zatresel mrežo.

Tottenham se je prebudil šele v končnici prvega polčasa, v drugem imel terensko premoč, toda še en gol do dosegli domači. Za goste je bila spet usodna prekinitev, Cole Palmer je izvedel prosti strel, zadel prečko, od katere se je žoga odbila na glavo Nicolasa Jacksona, ta pa jo je poslal za hrbet vratarja Guglielma Vicaria.

Statistika tekme Chelsea - Tottenham Hotspur
Statistika tekme Chelsea - Tottenham Hotspur FOTO: Sofascore.com

Izid zaostale tekme 26. kroga angleške Premier lige:

Chelsea - Tottenham Hotspur   2:0 (1:0)

Chalobah 24., Jackson 72.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.