Nogomet

Legendarni Irec udaril po Haalandu: 'Obnaša se kot razvajen otrok'

Manchester, 06. 05. 2024 12.55 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja so prejšnji konec tedna brez težav z visokim izidom 5:1 odpravili zasedbo Wolverhamptona in tako ostajajo v igri za ubranitev naslova angleških državnih prvakov. Mrtvi tek s trenutno vodilnim londonskim Arsenalom se nadaljuje, precej bolj kot prepričljiva zmaga pa je nogometni svet močno presenetil neprimeren odziv norveškega napadalca Erlinga Haalanda, potem ko ga je v 82. minuti omenjenega dvoboja strateg Meščanov Josep Guardiola zamenjal s Julianom Alvarezom.

Arsenal ima ob tekmi več točko prednosti pred svojim najbližjim zasledovalcem v boju za naslov angleškega državnega prvaka Manchester Cityjem, ki je, kot že zapisano, prepričljivo opravil svoje delo proti nedoraslemu Wolverhamptonu (5:1).

Junak visoke zmage je bil nepredvidljivi visokorasli napadalec Erling Haaland, ki je od skupno petih zadetkov sinjemodrih dosegel kar štiri gole. Namesto da bi se veselil tega dosežka in v 82. minuti mirno zapustil zelenico ob menjavi s Julianom Alvarezom, si je 23-letni norveški reprezentant privoščil veliko neumnost. Ob odhodu z igrišča je Haaland namreč več kot očitno izkazal svoje nezadovoljstvo zaradi menjave, kar so ujele številne televizijske kamere in fotografski objektivi, o vsemu skupaj pa se je po tekmi v vlogi strokovnega analitika Sky Sportsa razgovoril nekdanji odlični nogometaš Manchester Uniteda Roy Keane, ki je znan po svojem ostrem jeziku.   

Erling Haaland ni skrival nezadovoljstva, potem ko se je strateg Manchester Cityja Josep Guardiola odločil za njegovo menjavo v 82. minuti prvenstvenega obračuna proti Wolverhamptonu (5:1).
Erling Haaland ni skrival nezadovoljstva, potem ko se je strateg Manchester Cityja Josep Guardiola odločil za njegovo menjavo v 82. minuti prvenstvenega obračuna proti Wolverhamptonu (5:1). FOTO: AP

"Neverjetno, da se nogometaš takšnega kova tako otročje obnaša. Pravzaprav se je zdaj pokazal v tisti svoji pravi luči. Preprosto ne razumem tega ... Nasprotnika premagaš z visokim rezultatom, sam dosežeš štiri zadetke in potem si privoščiš tako veliko blamažo. Erling se obnaša kot razvajen otrok in to zagotovo ni pravi zgled mlajšim rodovom," je kar bruhalo iz ust sicer pikrega Keana, ki je dodal še sledeče:

"Na splošno igra Erlinga Haalanda ni bog ve kaj. Raven njegovih predstav je iskreno povedano nizka. V kazenskem prostoru je prava zver, v drugih nogometnih prvinah pa je zelo povprečen. V prihodnje bo moral vložiti veliko truda in energije, sicer bo v mojih očeh ostal nogometaš četrte kakovostne ravni." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Waflhulkin
06. 05. 2024 15.28
+4
Dobro povedano
JAZsemTI
06. 05. 2024 15.09
+5
Keane je starega Haalanda poslal predčasno v penzijo🤔
royayers
06. 05. 2024 15.08
+0
Roy Keane naj raje komentira Unitedove igralce, ne da se non stop zaganja v Haalanda. Meni fant tudi ni prevec simpaticen, niti njegov stil igre, ampak, Keane ga vlaci po zobih kot da bi mu bil kaj dolzan.
Koruptilona
06. 05. 2024 14.40
+4
Ja...se kar strinjam, da se obnaša čudno on čudno se obnaša od trenutka, ko je umru njegov agent.
Amor Fati
06. 05. 2024 14.38
+2
Šport za naivneže, ki spremljajo milijonarje, ki se podijo za žogo in skušajo prelomiti ofsajd zanko in doseči gol. Včasih si bil dejansko vesel, ko si gledal svoje najljubše moštvo, danes je pa vse živi dolgčas. Čara preprosto več ni. Preveč denarja se vrti.
Anion6anion
06. 05. 2024 14.26
+8
Pa še prav ima , kdor je to izjavil.
Banion
06. 05. 2024 14.21
+9
tile kao golgeterji in zvezdniki ves čas čakajo v kazenskem prostoru na upoprabno žogo, če je ni se jezijo. Naj gredo proti sredini si izborijo žogo ijo popeljejo do kazenskega prostore in dajo gol. Niti v sanjah tega niso sposobni,
Voly
06. 05. 2024 15.32
+4
Tega je vse manj, zadnji, ki je to res počel, je bil veliki Messi!
zmerni pesimist
06. 05. 2024 14.09
+15
Proti realu pa kot da ga ni bilo
Inred
06. 05. 2024 13.56
+15
Keane ima čisto prav.