Liga prvakov

Xavi: O tekmi ne bi govoril, lahko pa govorim o sodnikih, ki so jo uničili

Barcelona, 17. 04. 2024 08.01 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kot kaže, bo Barcelona ostala brez vsakršne lovorike v tekoči sezoni. Izpad iz španskega pokalnega tekmovanja, velik točkovni zaostanek za Realom v domačem prvenstvu in sedaj še sveže slovo iz Lige prvakov blaugrano postavlja v neprijeten položaj in v situacijo, ki je ni vajena. Po bolečem izpadu proti PSG-ju pa je strateg Barce Xavi Hernandez vso gnojnico zlil na delivce nogometne pravice. "Tekme ni bilo, ker so jo uničili sodniki. Ne morem se pogovarjati o nogometu, tega po rdečem kartonu ni bilo več. Bilo je le še umiranje na obroke," je po izgubljenem četrtfinalu za El Mundo deportivo med drugim dejal razjarjeni Xavi, ki tekme zaradi rdečega kartona ni končal.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega polčasa povratne tekme Borussia Dortmund - Atletico Madrid
    09:47
    Vrhunci drugega polčasa povratne tekme Borussia Dortmund - Atletico Madrid
  • Vrhunci prvega polčasa povratne tekme Borussia Dortmund - Atletico Madrid
    08:56
    Vrhunci prvega polčasa povratne tekme Borussia Dortmund - Atletico Madrid
  • Zadetek Mbappeja za potrditev napredovanja v polfinale LP
    01:59
    Zadetek Mbappeja za potrditev napredovanja v polfinale LP
  • Vitinha je poskrbel za preobrat PSG-ja (1:2)
    01:03
    Vitinha je poskrbel za preobrat PSG-ja (1:2)
  • Rdeči karton za Ronalda Arauja
    00:58
    Rdeči karton za Ronalda Arauja
  • Raphinha svojega vzornika vidi v Ronaldinhu
    03:21
    Raphinha svojega vzornika vidi v Ronaldinhu
  • Iz 24UR: Pred tekmo Barcelona - PSG
    01:48
    Iz 24UR: Pred tekmo Barcelona - PSG
UEFA LP: Manchester City – Real Madrid
UEFA LP: Manchester City – Real Madrid FOTO: VOYO

Barca je sicer na povratni četrtfinalni tekmi, prvo je dobila s 3:2, terensko premoč prepustila gostom, ki pa sprva posebej nevarni niso bili. Prvi pa so zadeli domači, v 12. minuti je bil Raphinha na pravem mestu, pred golom po prodoru Lamina Yamala, in je žogo le potisnil v gol. Pozneje je imel lepo priložnost še Robert Lewandowski, a je meril tik nad prečko. 

Borussia se bo v polfinalu merila s PSG, boljši iz dvoboja Bayern - Arsenal pa z boljšim na tekmi Real Madrid in Manchester City.

Zvezdnik gostov Kylian Mbappe je bil blizu golu v 28. minuti, ko je prvi strel ubranil vratar Marc Andre ter Stegen, drugega pa Jules Kounde. A v 29. minuti je blaugrana ostala le z 10 možmi, posredovanje Ronalda Arauja, ki je ustavljal prodor Bradleyja Barcole, je sodnik ocenil za prekršek za rdeči karton. Premoč so Parižani spremenili v zadetek v 39., ko je nekdanji član Barce Ousmane Dembele po podaji Barcole natančno meril z 10 metrov. 

Xavi
Xavi FOTO: X

"Videl sem dve tekmi. Eno pred rdečim kartonom in drugo po njem. Sploh ne bi komentiral dogajanja od 30. minute naprej, saj tekme ni bilo. Uničili so jo sodniki," je iz prve v pogovoru za katalonski El Mundo deportivo izstrelil strateg blaugrane Xavi Hernandez

"Dokler so bile moči na travniku enakovredne, smo bili v igri in smo zadeve nadzorovali. V igri 11 na 11 smo bili odlično organizirani, ponosen sem na ekipo, kako se je postavila od prve minute. Na nekatere stvari pač nimaš vpliva," je nadaljeval trener Barce, ki je sredi drugega polčasa videl rdeče in moral zapustiti klop. "Sodniku sem rekel, da je sprejel slabo odločitev, ko je izključil Arauja. Dejal sem še, da ne razume igre. To je bila katastrofalna odločitev, ki je uničila tekmo. Ne govorim rad o sodnikih, toda ta odločitev je uničila vse."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugem delu je PSG hitro prišel še do enega gola; v 54. minuti je bil ter Stegen premagan ob močnem strelu Vitinhe od daleč.

Polfinale bo 30. aprila in 1. maja ter 7. in 8. maja, finale pa bo v Londonu na Wembleyju 1. junija.

V naslednji akciji je Ilkay Gündogan za Barco zadel vratnico, le pet minut zatem pa je po posredovanju Joaa Cancella nad Dembelejem sodnik pokazal še na belo točko za Parižane.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zanesljivi izvajalec za 3:1 je bil Mbappe. Za Barco je imel v 74. še eno priložnost Lewandowski, a se je izkazal vratar tekmecev, Parižanom pa je do konca kljub ne najbolj prepričljivi predstavi uspelo ubraniti prednost in s tem skupno zmago. To je nazadnje z golom po protinapadu v 89. minuti dokončno potrdil Mbappe. 

"Barcelona se bo dvignila tudi po tako težkem razpletu in nesrečnem izpadu. Dvignili se bomo in poskušali znova. Za nami je zelo dobra sezona v Ligi prvakov in komaj čakamo na naslednjo, da spet poskusimo," je gledal naprej Xavi, ki očitno ostaja na klopi blaugrane, čeprav Katalonci v tej sezoni najbrž ne bodo osvojili nobene lovorike. "Z igralcem manj v polju je bilo proti Parižanom nemogoče igrati. Želel bi si, da bi proti Luisu Enriqueju igral 11 na 11. V takšnem razmerju moči bi Barca napredovala," je pogovor za katalonski športni časnik končal vidno jezen Xavi. 

Manchester City - Real Madrid
Manchester City - Real Madrid FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (176)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maximus
18. 04. 2024 20.47
-1
Kakšen var? Var se uporabi če je dvomljiva situacija. Tu ni bilo dvomov.
borjac
17. 04. 2024 18.22
+10
Ne nakladaj Xavi, izključitev je bila čista, penal neumen vendar čist, Xavi bi moral po izključitvi umiriti in ekipo, pa je ni , še zmeraj je imela Barca 2 gola plusa do podaljškov, vendar namesto, da bi Xavi umiril in reorganiziral ekipo, je bil tako živčen, da ga je na koncu sodnik izključil, živčnost je prenesel na igralce, zaradi izključitve je zamenjal sicer mladega igralca Jamala, vendar najnevarnejšega, Xavi ni zmogel voditi tekme na visokem nivoju, saj PSG NI BIL tako superioren, Barca bi v vezni liniji lahko naredila več, še enkrat bom povedal, ob izključitvi so imeli 2 gola plusa, sedaj pa so mu vse krivi sodniki, v resnici pa se je Xavi več ukvarjal z sodniki, kot bi se moral z pametnim in umirjenim, pragmatičnim vodenjem ekipe.
od tince tič
17. 04. 2024 18.05
+3
Ne krivit sodnikov, zmaga zaslužena.
Crazy_Horse
17. 04. 2024 17.35
+1
manucao
17. 04. 2024 16.58
+4
Za danes je zadeva kristalno jasna. V primeru, da Real nekako zdrži prvih 30 min lahko, da ima kakšne šanse v nasprotnem primeru so te možnosti zelo majhne.
nestabilen
17. 04. 2024 16.01
-3
Romunski sodnik se ni slisal za VAR.
Zvoneka
17. 04. 2024 16.14
-3
Totalno je pokvaril tekmo, pa kje so ga našli...
Kollerik
17. 04. 2024 16.29
-2
mmickica
17. 04. 2024 18.13
+3
To pa res. Niti enkrat ni zahteval VARa.🙃
Kollerik
17. 04. 2024 18.30
+2
Menda zato, ker VAR še vedno nima lesenih knofov....
Kollerik
17. 04. 2024 15.53
-2
Graf 👍👍. In spodaj masovni škodoželjni pir realčkov, navijačev sodniško najbolj priviligiranega kluba na svetu. Tam lahko lomijo kosti, kot naprimer Ramos Salahu in za to ne dobijo niti rumenega! In tako naprej. Včeraj pa trda pravica za Barco. Oj ja, rdeč karton že kar po 30. minutah prvega polcajta. Takrat ko je Barca mela tekmo v malem žepu. In spet mamo novega milijonarja med Romuni....
cripstoned
17. 04. 2024 15.56
+0
Ni real kriv da je Koruptilona dokazano najbolj umazan klub in da so tam največje jokice...#jokajkotXAVI
Campeones34
17. 04. 2024 16.04
+5
Dej mal objektivnosti iz sebe, včeraj je rdeč karton bil čist kot solza. Rušenje igralca, ki gre 1 na 1 z golmanom je zmeraj bil in zmeraj bo rdeči karton, pa tudi če je v 10. sekundi tekme. Če pa že namiguješ da se je nekdo okoristil s tem, poglej na račun Arauja, ker je on edini krivec tukaj, pajac
Kollerik
17. 04. 2024 16.14
-1
čampi, dej si še enkrat preber, kaj sem napisal. In še enkrat. Pa še enkrat. mogoče se ti bo posvetilo, v kar res dvomim....
Campeones34
17. 04. 2024 19.34
+0
Bi reku da se ne delaj debiIa, sam pol sem se spomnil kdo si. Ne nabijaj o romunskem milionarju, ker je odsodil povsem korektno tekmo
Kollerik
18. 04. 2024 12.38
+1
Sej, hitro na osebni nivo, realćić. To obvladate, ni dvoma...
cripstoned
17. 04. 2024 15.51
+4
Navijači glave gor...to kar se je včeraj zgodilo je pac realnost in nasa prihodnost z yamalom je slaba ker je edini pohvale vr3den igralec...pa se ta bo na elklasiku povprečen kot na prejšnjih 2...glave gor z naso Koruptilono v laligi je biko konec že decembra v laligi...zdaj je konec se v ligi prvakov....ampak na koncu šteje pred Koruptilono samo REAL MADRID in danes je nasa zadnja priložnost da se vsaj malo poveselimo v kolikor city premaga reala...drese citya v omarah že imamo od lani in danes je prava priložnost za nas...265004 a si tako želel napisati ps si spet odšel v temne vode zaradi temnih vod hahahahaah
265004
17. 04. 2024 15.46
-8
Navijači Barce ,glave gor....to kar se je včeraj zgodilo je pač smola in nepremišljenost Arauja,ki pa ga jaz ne krivim za skupni izid...On je s Cubarsijem in Fayeom prihodnost obrambe...Žalosti me ,da bi ob igranju 11-11 Barca sigurno napredovala.PSG je bil nemočen do izključitve,pa naj kdorkoli reče kaj drugega...Včeraj pa se je videlo kaj pomeni prijateljstvo Khelaifija s Čeferinom in kaj pomeni če paktiraš s Perezom in skušaš ustvariti superligo...Sojenje ni bilo nič kaj Realovsko in tega tudi nismo pričakovali...Mal se spomnite prve tekme in rumenega Vitinje in kaj je kasneje delal in ni dobil drugi rumeni...Če se že strinjamo ,da je bila izključitev pravilna,pa za penal nad Gundoganom upravičeno trdimo da je bil...To je povedal tudi Gundogan v intervjuju in tudi počasni posnetek to lepo pokaže...Če je bil penal nad Dembelejem(katerega si sodnik sploh ni šel ogledat),potem bi si vsaj moral iti ogledat prekršek nad Gundoganom...Pa vendar me veseli dejstvo,da je bila Barca boljša od PSG in samo smola jo je oddaljila od polfinala...Zapomnite si-ta ekipa ima prihodnost,škoda ker se bo Xavi poslovil ,ampak rojena je nova generacija in z dvema okrepitvama se bomo sigurn veselili lepe igre in uspehov...
Campeones34
17. 04. 2024 16.07
-1
Kako nemočen, če bi v 30. minuti najbrž bilo 1-1 ?!!!! Al se bomo delali da igralec psgja nebi šel 1 na 1 z golmanom? Barca je bila nemočna cel prvi polčas in razen te posrečene kontre s posrečenim golom rafinhe (fant se streljal ni ampak se je dobesedno odbila žoga v gol od njega) niso pokazalia a ma baš nič, razen bunkerja!
265004
17. 04. 2024 16.31
+3
A res campeones? Kaj pa je PSG naredil do izključitve? Eno njihovo šanso mi opiši? Barca je pa pametno igrala,prepustila iniciativo PSG in iz kontre zabila...Spomni se potem šanse Lewe še pred izključitvijo...Na koncu bi blo tko da bi PSG popil še en gol iz kontre..
manucao
17. 04. 2024 16.56
+5
Dejstvo, da je bila boljša od PSG? Nimam problema s tem. Vsi malce gledajo po svoje. Da ima ta ekipa perspektivo pa tudi moraš biti malce bolj previden. Možakar katerega priimka ne smemo omeniti sploh ne igra. De jong je aktiven in deloven in nič več, nima udarca proti golu. Našlo bi se še kaj takega a bom pustil za kdaj drugič.
265004
17. 04. 2024 17.52
+3
Manucao in campeones nista mi odgovorila...do izključitve je barca vodila 3-2 in 1-0...zapravili so še super šanso Lewe...kaj je pa PSG skup spacal do izključitve?
Kollerik
17. 04. 2024 18.32
+3
hahaha..., ,,uzela ih magla,, ...bi rekel Polde Bibič alias Jože Malek....
Campeones34
17. 04. 2024 19.39
-3
Konstanten presing okoli 16m, in ta rdeci brez favla bi bil 1 na 1 z golmanom, se pravi 99% sansa. Barca je bla v klincu celo tekmo in ni sans da bi zdrzala pritisk.
Kollerik
18. 04. 2024 12.39
+1
Bi vzeli Realu ven Rudigerja recimo, pa bi videli, kaj bi real zdržal proti Cityju. Ne bit pameten, ko nisi
Campeones34
18. 04. 2024 18.43
-2
Psg je prisel v situacijo 1na1 ko je bil Araujo se v igri, al si res tolk zabit da ne razumes tega? In ravno ta Araujo je storil najvecjo neumnost kar obrmabni igralec lahko naredi. Ne primerjaj Leva Rudigerja z ovčko Araujom prosim, ker mu ne seze niti do gleznjev.
Campeones34
18. 04. 2024 18.46
-1
A ti razumes da je PSG prisel do 1 na 1 situacijo ko je bil Araujo se v igri al ne? In najbolj tragikomicno je da ta vas genij obrambe naredi najvecjo amatersko napako, kar jo obrambni lahko naredi. Tako da prosim ne primerjaj leva Rusigerja z ovcko Araujom ker mu ne seze do gleznjev!
Kollerik
18. 04. 2024 19.15
+0
Če bi Araujo igral za Real, nikdar ne bi dobil tega kartona!! In nikakor ne primerjam Arauja z penzionistom rudigerjem.
Campeones34
18. 04. 2024 21.38
Penzionist Rudiger je gospod doktor za Arauja. Na sreco Real nima takih obrambnih brez mozganov, da bi rusli napadalca ko gre 1 na 1 na golmana pri 2 golih prednosti. In ja, vsak igralec bi dobil tu rdec karton ker za drugo to ni!
graf
17. 04. 2024 15.36
-3
Nisem navijač Barce , a pritrjujem stališču Xavija ! Sodnik nedvomno ni bil na nivoju tekme , včasih je veljalo da je sodnik dober takrat ko je neviden , no na tej tekmi se je največ videlo glih Romuna v rumenem ! Faul Arauja nad francozom je nedvomno bil , a dober sodnik ne bi pokazal rdečega kartona ! In takrat se je res zgodil prelom igre , bog ve če si zveza sodnikov želi tako zelo vplivati na tekme tako kot je ta sodnik na tej med Barco in PSG jem ...
zapiramvamustaaa
17. 04. 2024 15.16
+4
Al izgubimo al zmagamo to ne spremeni dejstva da v nedeljo oklofutamo povprečno Barco že tretjič v tej sezoni.
zapiramvamustaaa
17. 04. 2024 15.13
+2
Legenda pravi da so po 265004 ob 00:00 prišli rešilci in ga spravili v prisilni jopič...
265004
17. 04. 2024 15.37
-3
zapirač živjo,še sem tu,samo danes je bila v službi res gužva...Drugač imaš pa prav,mal sem nejevoljen,ker se je Barca sama premagala z malo pomočjo sodnikov...bom opisal...
cripstoned
17. 04. 2024 15.42
+1
004 ahahahahaha vrni denar ki si ga dolžen, ne glumi podjetnika, kupi dres reala in ga obesi na steno...hahahahahah
zapiramvamustaaa
17. 04. 2024 15.11
+5
Xavija najbrž največ boli dejstvo da jim je gole zabijal eden ki je igral za njih in drugi kateri bo igral pri Realu.
zapiramvamustaaa
17. 04. 2024 14.54
+4
Tako ja v luknjah se skrit in pridni bit.Kje pa je naš težek frajer Lucky?Tolko arogantnosti in prepotentnosti je v njem da zdaj ko se je spustil na realna tla je najbrž v zelo nevarni depresiji.V nedeljo pa bo še bolj.V nedeljo bo prava veselica to danes je zgolj opozorilo:)
Kollerik
17. 04. 2024 15.12
-4
Skrivač zapirać, kaj se pa ti tolk napihuješ, ves odvraten ko tvoj lopovski klub? Dons se boš spet skrival. Lucky je zate prof. dr.
zapiramvamustaaa
17. 04. 2024 15.15
+7
Danes se ne bom skrival.City nesporni favorit in igra na domačem terenu.Vi ste pa prvo tekmo dobili proti razglašenem psgju pa na domačih tleh dobili klofute.Primerjave sploh ni.
cripstoned
17. 04. 2024 15.34
+4
Kollerik jasno da se napihujemo..celo sezono real madrid igra brez obrambe, br3z napadalca in z 3.golmwnom ...proti sodniški zvezi...pobere pa špansko kanto, superpokal, poniza Koruptilono na 2.tekmah...ob vsem tem pa obstaja možnost se za 15* lige prvakov in ponovno razmontiranje koruptilone z svojimi sodniki ki jih bo oimela na bernabeu...če se kdo lahko šopiri smo to navijači reala....hejtercki pa ste lahko samo tiho in jocete ker za vas kot navijača koruptilone se je sezona v laligi končala že v januarju...hahahahaa...siuuuu nova sezona nova zmaga navijačev reala...tukaj in drugje po svetu...po tej odlični sezoni pa vos gledal se fanta ki vam je včeraj zabil 2 gola in ki je že v dresu psgja poskrbel za solze...v dresu reala pa bo poskrbel se za bruhanje poleg solz hahahahaha
bandit1
17. 04. 2024 14.15
+5
Ko gubi uvek se žali.
Maximus
17. 04. 2024 14.12
+9
Da se pa razumemo, naslednjega kroga PSG ne bo preživel.
Kollerik
17. 04. 2024 18.34
+2
Če bojo uspel tega Ištvana še enkrat inštalirat za sudijo, potem bo....
ivan z Doba
17. 04. 2024 14.11
+4
Xavi bi lahko bil zaposlen v NK Maribor za PR. Vedno je nekdo drug kriv za izgubljene tekme!
Maximus
17. 04. 2024 14.11
+3
Napadalec bi sam stekel proti golu, prekršek je bil s komolcem s hrbta, in nobene namere ni bilo da bi šel na žogo. Rdeč karton. Enajstmetrovka prav tako čista, Dembele je prevaral Portugalca ki ga je v kazenskem prostoru kresnil po nogah. Xavi ima problem, ker je bil navajen, da je bila ponavadi situacija obrnjena. Sodniki tekme niso uničili. Uničil za Barcelono jo je Araujo.
Kollerik
18. 04. 2024 21.06
Dej bodi še mi pameten za Gundogana in nedosojen penal
marcel124
17. 04. 2024 14.09
+0
Če ne moreš upravičiti slabega nastopa, potem ti je za poraz kriv vedno nekdo drug, pogled na igralce in navijače Barcelone pa je vedno neprecenljiv ko izgubijo, ne morejo pa vedno zmagati za vsako ceno in ne glede na to, za kateri klub navijam, najbolj navijam za nogomet ki pa to že dolgo več ni.
MesOjediPinGvin
17. 04. 2024 16.56
+3
Ti sigurno ne navijaš za nogomet, ampak za Real.
Cupko
17. 04. 2024 13.54
+2
Če imaš v ekipi trota, ki naredi prekršek za rdeči karton, ki je bil upravičen, potem ne jokaj. Sicer si pa niso zaslužili napredovanja