Nogomet

Za finale najprej v Novi Gorici, v četrtek prvoligaški obračun

Ljubljana, 23. 04. 2024 19.45 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sredo in četrtek bomo dobili finalista letošnje sezone slovenskega nogometnega pokala. Najprej se bosta v sredo udarila Gorica in Beltinci, kluba, ki se obenem borita tudi za preboj v prvo ligo. V četrtek sledi obračun prvoligašev iz Murske Sobote in Rogaške Slatine.

Miran Srebrnič je pokalno lovoriko dvakrat dvignil v igralski karieri. Sedaj jo prvič napada v vlogi glavnega trenerja.
Miran Srebrnič je pokalno lovoriko dvakrat dvignil v igralski karieri. Sedaj jo prvič napada v vlogi glavnega trenerja. FOTO: ND Gorica

Od klubov, ki so še ostali v tekmovanju, sta slast pokalne lovorike doslej okusila le Gorica in Mura. Goričani so bili najboljši trikrat, nazadnje leta 2014. Muraši pa so do svojega drugega naslova prišli v "koronski" izvedbi pred štirimi leti, ko so ugnali velike rivale iz Lendave.

Skupni imenovalec vseh goriških naslovov je Miran Srebrnič. Pri prvih dveh (2001 in 2002) je sodeloval kot nogometaš, pri zadnjem, ko je blagajno v mestu vrtnic polnila italijanska Parma, pa kot pomočnik trenerja Luigija Apollonija

Tretjič v zgodovini se bo zgodilo, da bo v finalu pokala zaigral drugoligaš. Leta 2002 je to uspelo Aluminiju, leta 2020 pa Nafti. Oba kluba sta v finalu nato izgubila. 

"Prednost je, da igramo doma. Upam, da bo stadion lepo poln, da bomo imeli prednost domačega igrišča. Ni kar tako imeti priložnost za finale. Zadnje čase igramo dober nogomet in tako predstavo pričakujem tudi tokrat. Smo motivirani, naredili bomo vse, da zmagamo," pred sredinim polfinalom razmišlja Srebrnič, ki trenutno že šestič opravlja vlogo glavnega trenerja v mestu vrtnic.

Dodaten optimizem lahko Novogoričanom vliva dejstvo, da pozimi prenovljena zasedba v drugem delu še ne pozna poraza. V vseh tekmovanjih je na desetih tekmah kar osemkrat slavila. 

Luka Sočič računa na glasno podporo gostujočih navijačev, ki jih v Športnem parku ne bo manjkalo.
Luka Sočič računa na glasno podporo gostujočih navijačev, ki jih v Športnem parku ne bo manjkalo. FOTO: ND Beltinci

Bučno podporo navijačev, ki jo je omenjal Srebrnič, bodo imeli v Športnem parku tudi nogometaši Beltincev. Navijaški avtobus je bil zapolnjen v le nekaj dneh. Kako tudi ne bi, ko pa ima klub iz Prekmurja priložnost, da se prvič v svoji zgodovini prebije v finale pokala. 

"V tekmo gremo z željo po zmagi in prvi uvrstitvi v finale v zgodovini kluba. Podpora navijačev nam pomeni veliko ter predstavlja dodaten motiv. Imamo odlične navijače, ki z nami hodijo na gostovanja in nas podpirajo, kar je še en dokaz več, da verjamejo v nas," pred potjo v Novo Gorico pravi vezist Beltincev Luka Sočič.

Gorica trenutno zaseda drugo mesto v drugoligaški konkurenci in ima pred tretjimi Beltinci točko prednosti. Slednji so si v minulem krogu privoščili nepričakovan zdrs, saj jih je na domačem igrišču ugnala Krka (0:1). Na drugi strani je bila Gorica zanesljiva na gostovanju pri Fužinarju (2:0).

Plavo-beli so na poti do finala izločili tudi dva prvoligaša. V šestnajstini finala so bili boljši od Domžal (2:1), v prejšnjem krogu pa so s 4:1 nadigrali še njihove sosede Radomljane. Na drugi strani se je Beltincem do poti v polfinale nasmehnil tudi žreb, saj jim nasproti ni stal nihče od prvoligašev. Za uvrstitev med najboljše štiri so ugnali Tromejnik, Slatino, Gančane, Ljutomer in nazadnje po podaljških Ilirijo. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.