Drugi športi

Bertensova zmagala, Halepova ostala brez številke ena

Madrid, 11. 05. 2019 20.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nizozemka Kiki Bertens je zmagovalka teniškega turnirja serije Premier Mandatory z nagradnim skladom dobrih sedem milijonov evrov v Madridu. V finalu je premagala Romunko Simono Halep s 6:4 in 6:4.

Kiki Bertens, ki je za svoj deveti naslov na turnirjih WTA prejela 1,2 milijona evrov, bo v ponedeljek postala najvišjeuvrščena nizozemska igralka v zgodovini lestvice WTA. Skočila bo na četrto mesto.

Simona Halep je morala priznati premoč Nizozemki.
Simona Halep je morala priznati premoč Nizozemki. FOTO: AP

Hkrati je Bertensova, ki je lani v Madridu izgubila v finalu, prva igralka, ki je turnir Mutua Open osvojila brez izgubljenega niza, s tremi "asi" pa je zdaj tudi igralka z največ neubranljivimi začetnimi udarci v tej sezoni.

Na drugi strani je Simona Halep, dvakratna zmagovalka Madrida (2016, 2017), zapravila priložnost, da bi v ponedeljek znova prevzela prvo mesto na računalniški lestvici. Za vrnitev na prestol je potrebovala zmago, tako pa bo še vsaj en teden na vrhu ostala Japonka Naomi Osaka.

Izid, finale:
Kiki Bertens (Niz/7) - Simona Halep (Rom/3) 6:4, 6:4.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.