Drugi športi

Nadal ostal tudi brez finala v Barceloni, zmage se je po dveh nizih veselil Thiem

Barcelona, 27. 04. 2019 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijec Dominic Thiem nadaljuje niz odličnih predstav na peščeni podlagi v Barceloni. V polfinalu je razigrani avstrijski tenisač opravil z drugim igralcem sveta Rafaelom Nadalom s 6:4 in 6:4. Kralj peščenih igrišč je v tej sezoni tako izgubil že tretji zaporedni polfinale.

Na katalonskem pesku se je finalne vstopnice po dveh urah in štirih minutah dvoboja veselil Dominic Theim. Avstrijec se je sicer že dvanajstič v karieri pomeril z Rafaelom Nadalom ter si tako zagotovil četrto zmago v medsebojnih dvobojih.

Rafael Nadal
Rafael Nadal FOTO: AP

Thiem je navdušil s fantastično igro, najbolj preudaren pa je bil v deseti igri drugega niza, ko je pri zaostanku z 0:40 na svoj začetni udarec dosegel kar pet zaporednih točk. S tem je dokončno strl peščenega kralja, ki se je poslovil že v tretjem zaporednem polfinalu. V Indian Wellsu ga je premagal Roger Federer, v Monte Carlu pa Fabio Fognini.

"Vedno sem zelo ponosen, kadar ga premagam. Je najboljši igralec na pesku vseh časov. Vedno je nekaj posebnega, kadar ga uspem poraziti na pesku. Najini dvoboji so bili vedno fantastični, tudi danes je za nama odličen obračun, a imel sem več sreče in si zagotovil zmago," je po dvoboju povedal Avstrijec.

V finalu se bo Thiem pomeril s polfinalistom turnirja v Monte Carlu, Rusom Daniilom Medvedevom, ki je bil v polfinalu boljši od Japonca Keia Nishikorija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ta turnir slovi po izjemni tradiciji. Že pred dvema letoma sem užival v finalu, jutri pa bom poskusil narediti še korak dlje. Daniil je v najboljši formi svojega življenja. Ko vidim imena vse, ki so zmagali v Barceloni, si želim, da bi se na seznamu znašlo tudi moje," je pred finalnim obračunom še povedal Thiem.

Nagradni sklad turnirja v Barceloni znaša 2.609.135 evrov.

Danil Medvedev (Rus) - Kei Nishikori (Jap) 6:4, 3:6, 7:5;
Dominic Thiem (Avt) - Rafael Nadal (Špa) 6:4, 6:4.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

asdfghjklč
27. 04. 2019 19.16
-3
Bravo. Ne maram Nadala in Djokovića … Najlepša novica dneva tu gor.
Mariborrrrrrrrr
27. 04. 2019 20.12
+3