Zimski športi

Ilka Štuhec potrdila slovo Marka Vukičevića

Ljubljana, 12. 04. 2023 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša slovenska alpska smučarka minule sezone Ilka Štuhec je ostala brez pomočnika glavne trenerke Marka Vukičevića. Razlogi ostajajo neznanka.

Ilka Štuhec in Darja Črnko
Ilka Štuhec in Darja Črnko FOTO: Damjan Žibert

Sliši se komaj verjetno, a kuhalo se je nekaj dni. Pravzaprav dober teden. Marko Vukičević, pomočnik glavne trenerke Darje Črnko v ekipi Ilke Štuhec, je očitno začutil, da potrebuje nov izziv. Ravno ekipa najboljše slovenske alpske smučarke minule sezone ga je sicer izstrelila v belo karavano in mu kot trenerju omogočila, da že uvodno tekmovalno leto ni več zgolj Ljubljančan, ki je smučal za Srbijo in iskal pot do vrhunskega rezultata, pač pa nekdo, ki si zasluži spoštovanje med prekaljenimi trenerji. A nekje je moralo počiti, nekdo je moral nakazati, da se stvari po drugi najuspešnejši sezoni svetovnega pokala Mariborčanke ne ovijajo v skladu s pričakovanji. 

Ko je 20. marca na novinarski konferenci eden od predstavnikov sedme sile vprašal, kako je z ekipo za prihodnjo sezono, je Darja Črnko kot glavna trenerka in odgovorna za delovanje ekipe odgovorila: "Sesti moramo za mizo in dogovoriti detajle, podpisati pogodbo. Ampak ne vidim razloga, da ne bi ostalo vse isto." Vendar na njenem obrazu ni bilo moč čutiti, da so ji besede šle najlažje z jezika. Zdelo se je, da se nekaj kuha, da morda vendarle na relaciji ekipe in pomočnika trenerja ni vse tako, kot bi moralo biti. Ali gre za dejstvo, da je bil Vukičević deležen pomanjkanja pozornosti? Ali zgolj za to, da je želel plačo, ki si je ekipa ne more privoščiti? Če slednje, potem ima zagotovo na mizi ponudbo, ki je ne more zavrniti, če prvo, potem sem prepričan, da bi mu v ekipi lahko ugodili, ga morda postavili povsem v ospredje.

 A tudi v ekipi dvakratne svetovne prvakinje v smuku se je zgodila velikanska sprememba v primerjavi s preteklostjo. Ni več širokoustenja, ni pripovedovanja v slogu "če prenesem predstave s treninga na tekmo, bom zagotovo na zmagovalnem odru". Je le delo, držanje jezika za zobmi in kazanje mišic na belih strminah. In v takšnem sistemu praviloma govori le odgovorni za delovanje ekipe in tekmovalec. In nenazadnje posledično prevzema odgovornost. Ali so rezultati dobri ali ne, ali ekipa ima denar za rezervacijo proge, letalsko karto ali rezervoar goriva. Dejstvo je, da je Ilka Štuhec v zadnjem intervjuju za Večer potrdila, da Vukičević odhaja, njegova pogodba pa se izteče konec meseca ... In jasno je, to je presenečenje, glede na to, da je ekipa s skupnimi močmi našla pot za ponovno vrnitev v svetovni vrh.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
12. 04. 2023 21.18
Očitno imajo Štuhčevi težave z zaposlenimi, ki kar ne nehajo in ne nehajo odhajati. Zakaj le?!
bojer
12. 04. 2023 15.03
+2
Z vsako spremembo na slabše...
zajfa
12. 04. 2023 14.04
+1
Razlogi ostajajo neznanka ... Ja seveda.
blue_cat
12. 04. 2023 11.41
+6
Ne razumem Kostomaja zakaj zapravlja cas s tem nasimi panoramci?
Bofur
12. 04. 2023 11.27
+3
No, Marko ima še veljavno pogodbo do konca aprila, tako da Ilka tehnično še ni ostala brez trenerja ...
pojtrarara
12. 04. 2023 10.44
+4
res škoda, da vedno ko se najde top ekipa... se potem zalomi... škoda... imam že strahove spet kako bo potem naslednje leto.
juventina10
12. 04. 2023 10.41
+5
najbolje ji je šlo po Koštomajem,morda je počilo takrat,ko je šla jezna(po maminih besedah)trenirati slalom in se fajn poškodovala.