Slovenija / ARHIV ČLANKOV
11.49 09. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Vlada sprožila postopke za priznanje Palestine: 'Gre za nepovratni korak'

Vlada je sprožila postopke za priznanje Palestine, je v izjavi novinarjem dejala zunanja ministrica Tanja Fajon. Po njenih besedah gre za prvi, nepovratni korak. Napovedala je še, da bo vlada v roku enega meseca oziroma do 13. junija odločitev poslala v DZ.
11.48 09. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Protest v podporo Palestini: 50 študentov prespalo na fakulteti

Študenti, ki so v znak protesta zaradi dogajanja v Gazi zasedli ljubljansko Fakulteto za družbene vede, nadaljujejo protestno akcijo. Okoli 50 študentov je minulo noč prenočilo v predavalnici. Kot pravi predsednik študentskega sveta FDV, bodo vztrajali, vse dokler ne bodo uslišani.
11.01 09. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Na cestah povečan promet iz smeri Avstrije: ponekod že gneča

Zaradi praznika v sosednjih državah je močno povečan promet iz smeri Avstrije proti Hrvaški. Trenutno je gneča predvsem na posameznih odsekih gorenjske avtoceste in na ljubljanski zahodni ter južni obvoznici.
09.42 09. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Vipavska dolina vabi na okušanje najboljšega

Pomlad se prebuja, z njo pa tudi naši čuti za drobne užitke ob izbrani hrani in kozarcu vina. Izkoristite priložnost in spoznajte Vipavsko dolino tudi v drugačni luči – skozi njeno kulinariko in domače, a izpopolnjene tradicionalne vipavske jedi. Obiščite priljubljeni vinsko-kulinarični dogodek Okusi Vipavske 2024, ki poteka v idilični Vipavski dolini, deželi sonca in burje.
09.29 09. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ekskluzivni koncert Joker Out ob 50-letnici Poli

Obeta se edinstven glasbeni spektakel, s katerim bodo na Ptuju obeležili pol stoletja priljubljene blagovne znamke Poli. Ekskluzivni koncert bo v petek, 14. junija, na Ptuju, in sicer na izjemni lokaciji Panorame Ptuj s fantastičnim pogledom na Ptujski grad.
09.18 09. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Heineken dvema navijačema podarja izjemen nogometni vikend v Londonu

Globalni sponzor UEFA Lige prvakov Heineken si je postavil zanimivo vprašanje: Kaj naredi pravega nogometnega navijača ... zares pravega navijača? Odkrili so, da imajo pravi nogometni navijači pogosto nenavadne običaje, zanimive navade in verjamejo v vraže. Med drugim je Heineken razkrinkal ...
09.12 09. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

9 razlogov, da postanete učitelj joge

07.27 09. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Začenja se volilna kampanja pred evropskimi volitvami in referendumi

Pred volitvami poslancev iz Slovenije v Evropski parlament in tremi posvetovalnimi referendumi, ki bodo 9. junija, bo uradno stekla enomesečna volilna kampanja. Državna volilna komisija bo odločala o potrditvi še šestih kandidatnih list za evropske volitve ter razpravljala o usodi liste zunajparlamentarne stranke Vesna.
06.07 09. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Grošelj, Merlo, Šetinc Paškova in Škofičeva od Svobode k Zelenim

Kaj imajo skupnega evropski poslanec Klemen Grošelj, direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, poslanka Mojca Šetinc Pašek in nekdanja šefinja Golobovega kabineta Petra Škofic? Vsi so se – na, milo rečeno, ne prav lep način – razšli s predsednikom vlade in Gibanja Svoboda Robertom Golobom, zdaj pa moči združili v listi za evropske volitve pod taktirko stranke Zelenih, ki bo glasove bržkone odžirala prav Gibanju Svoboda in ostalim vladnim strankam. O zadevi je v oddaji 24UR ZVEČER spregovoril Aleksander Merlo.
06.07 09. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Zaradi tega prevzema ne bo v Sloveniji niti enega delovnega mesta manj'

Hrvaška skupina Mplus bo z odkupom 51-odstotnega deleža skupine Panvita postala njen večinski lastnik. Do prevzema so skeptični mnogi, tudi v Kmetijsko gozdarski zbornici, kjer opozarjajo, da so Hrvati s prevzemom v roke dobili tudi več kot 3000 hektarjev kmetijskih površin, ki so v državni lasti. O tem, kaj ta prevzem pomeni, kakšna bo usoda kmetov in zakaj so se Hrvati sploh odločili za nakup večinskega deleža, je spregovoril izvršni direktor Panvite Toni Balažič.
00.15 09. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Maja prihaja v naše kinodvorane nadnaravna grozljivka "Tarot: Karta smrti"!

Od 9. maja bo v naših kinematografih nova grozljivka, ki jo že nekaj časa hvalijo zaradi izjemne produkcije in izvrstne maske. Film je navdihnila knjiga Horrorscope iz leta 1992, v kateri skupina prijateljev začne doživljati točno to, kar jim je napovedal horoskop. V filmu je horoskop zamenjal tarot, serijskega morilca pa nadnaravno zlo, ki bo neškodljivo branje tarota spremenilo v smrtonosno nevarnost.
21.09 08. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Letos v družinskih ambulantah kljub stavki dva odstotka več obravnav

Zdravniki že skoraj štiri mesece stavkajo. Po neuspešni mediaciji, ki je stala slabih sedem tisočakov, se Fides in vladni pogajalci tedensko sestajajo za zaprtimi vrati, a kot kaže nobena stran ne popušča. Stavka se je zaostrila z marcem, ko so nekateri zdravniki preklicali soglasja za nadurno delo, zato so jim ponekod delodajalci umaknili dovoljenja za delo v drugih zavodih. Stavka se bolj pozna v bolnišnicah, kjer odpadajo ne nujni pregledi in posegi, nekatere imajo zato milijonske izgube.
21.05 08. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Slovenija bo pričela s postopki za priznanje Palestine kot neodvisne države

Vlada Republike Slovenije bo predvidoma danes pričela s postopki za priznanje Palestine kot neodvisne države, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.
21.04 08. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Volilna pravila

Za volitve, ki bodo 9. junija 2024, se volilna kampanja v skladu z Zakonom o volitvah poslancev iz republike Slovenije v Evropski parlament začne 30 dni prej. Volilna pravila pričnejo veljati na prvi dan predvolilne kampanje, torej v četrtek, 9. maja 2024, veljajo pa do nedelje, 9. junija, do 19. ure, ko se zaprejo volišča po državi.
20.37 08. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Od Mance Košir so se poslavljali v belem

Na ljubljanskih Žalah se je množica ljudi poslovila od Mance Košir. Novinarke, profesorice, pisateljice in aktivistke. Pogreba so se večinoma udeležili v svetlih barvah, tako kot si je sama zaželela. Tudi to je bilo eno od sporočil njenega izjemno bogatega življenja. Življenja, v katerem je ves čas bogatila tudi druge.
20.33 08. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Se Kaninu obeta rešitev? Župan in država dobila resno ponudbo

Ali se Kaninu vendarle obeta boljša prihodnost? Kot nam je povedal bovški župan, je tik pred prvomajskimi prazniki na mizo dobil resno ponudbo o javno-zasebnem partnerstvu. Podrobnosti ni razkril, so pa ponudbo prejeli tudi na ministrstvu za infrastrukturo, kjer proučujejo možnosti razvoja edinega visokogorskega smučišča pri nas. Če model javno-zasebnega partnerstva ne bi uspel, v vladi razmišljajo o alternativnem predlogu.
19.55 08. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Medicor: Inšpektorat 10 zdravstvenim delavcem prepovedal samostojno delo

Zdravstveni inšpektorat je prepovedal samostojno delo desetim zdravstvenim delavcem v izolskem Medicinskem centru Medicor. Da so njuno mamo obravnavali zaposleni brez ustreznih dovoljenj, sta opozorili hčerki 80-letne bolnice, ki je pred sedmimi meseci po srčni operaciji umrla v tej največji zasebni kliniki pri nas. Z Medicorjem pa se ukvarja tudi Komisija za preprečevanje korupcije.
19.38 08. 05. 2024
Gospodarstvo Zadovoljna

Novi lastniki Panvite v uporabo dobili tudi več tisoč hektarjev najboljše zemlje

Po Drogi Kolinski, Žitu in Mercatorju je še en velikan slovenske kmetijsko predelovalne industrije pristal v hrvaških rokah. 51 odstotkov skupine Panvite je za 50 milijonov evrov kupil hrvaški finančni sklad. Na kmetijsko gozdarski zbornici se sprašujejo, kaj bo z več kot tri tisoč hektarji kmetijskih zemljišč, ki jih Panvita najema od države - pogodbo za najem so lani podaljšali še za desetletje. In kaj hrvaški prevzem na dolgi rok pomeni za slovenske kmete? Predvsem pa, kako to, da bodo Hrvati za Panvito odšteli tolikšno vsoto, ko pa je država pred leti pomemben delež v podjetju prodala za drobiž?
19.15 08. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Balon, ki se je napihnil na državnozborskih volitvah, je ob realnih problemih počil'

Le še nekaj ur nas loči od uradnega začetka volilne kampanje pred evropskimi volitvami. Evropskemu poslancu Klemnu Grošlju je najverjetneje uspel veliki met, stranka Zeleni Slovenije naj bi namreč zbrala dovolj podpisov podpore za vložitev kandidatne liste, ki jo bo vodil, na njej pa naj bi poleg Aleksandra Merla kandidirala tudi Mojca Pašek Šetinc. Nove liste na levosredinskem političnem polu kažejo na šibkost vladajoče koalicije, pa pravi prvak SDS Janez Janša, ki je tudi razkril, kakšna bo tokratna kampanja največje opozicijske stranke.
19.04 08. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Podarjena hiša stoji, upajo, da bodo ključe predali še ta mesec

Montažna hiša, ki jo je skupaj s podizvajalci in dobavitelji doniralo podjetje Pergola, slovenjgraška občina pa je prispevala zemljišče, je postavljena. Medtem pa pogovori s službo vlade za obnovo po poplavah in plazovih glede predaje hiše družini, prizadeti v lanski ujmi, še potekajo, je povedal župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler.