Borilni športi

Krokodil ni ugriznil, Hermansson do velike zmage

Sunrise, 28. 04. 2019 02.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ronaldo 'Jacare' Souza je oktagon tekmovanja UFC zapustil razočaran, Jack Hermansson je v petih rundah napete borbe našel način, kako ustaviti nevarnega Brazilca. Norvežan je bil dominanten večino dvoboja in tako dokazal, da sodi med najboljše borce v srednji kategoriji.

Več videovsebin
  • Vrhunci borbe Ronaldo Souza - Jack Hermansson
    00:44
    Vrhunci borbe Ronaldo Souza - Jack Hermansson
  • Vrhunci borbe Mike Perry - Alex Oliveira
    00:38
    Vrhunci borbe Mike Perry - Alex Oliveira
UFC FN: Jacare vs Hermansson
UFC FN: Jacare vs Hermansson FOTO:

UFC Fight Night, v katerem sta se v kletki pomerila Ronaldo 'Jacare' Souza in Jack Hermansson, je postregel z dramatično glavno borbo. Glavne besede presenetljivo ni imel Brazilec, ki sliši na nadimek 'Krokodil', ampak njegov nasprotnik. Norvežan švedskih korenin je našel način, kako ustaviti mojstra borilnih veščin. Z vztrajnostjo in natančnimi direkti je bojni načrt Brazilca postavil na glavo. Jacare, ki je bil praktično nepremagljiv v borbi na tleh, je tokrat dobil odmerek svojega zdravila. Hermansson ga je sedemkrat poskusil rušiti, kar trikrat pa mu je nevarnega Souza tudi uspelo spraviti na tla.

Že v prvi rundi je Hermansson s serijo direktov spravil Brazilca v težave, v naslednjih petih minutah sta se večino časa bojevala na parterju, in v boljšem položaju je bil ravno Norvežan. Tretja runda je nato pripadla 'Jacareju', ki je z močnimi desnimi krošeji načel nasprotnika, toda zaradi premalo aktivnosti ga ni uspel nokavtirati.

Zadnji dve rundi sta znova minili v znamenju Hermanssona, ki je prikazal enako prestavo kot v uvodnih desetih minutah. Sodniki so mu prisodili soglasno zmago za največji uspeh v njegovi karieri, saj je premagal četrto postavljenega borca v srednji kategoriji.

"Rezervacijo" za najbolj atraktivno borbo večera sta vnaprej napovedala Mike Perry in Alex Oliveira in "obljubo" tudi uresničila. Odprta borba, brez kalkulacij, od prve sekunde pa vse do konca nikogar ni pustila ravnodušnega. Publika je bila od prve runde na nogah. Oliveira je bil sprva bolj aktiven, udarci so bili bolje merjeni in tudi močnejši. Perry se je osredotočal na svojo taktiko in se ni pustil zmesti. Oliveira je napadal tudi v drugi rundi, a je za najbolj konkreten udarec vendarle poskrbel Perry, ki je nasprotnika močno "pretresel" in takrat tlakoval pot k zmagi.

V prvih dveh rundah je bil Oliveira celo bolj aktiven, a premalo konkreten. V zadnji je celo razmišljal o tem, da je v prvih dveh naredil dovolj za zmago, toda sodniki so bili nasprotnega mnenja in enoglasno določili za zmagovalca Perryja, ki je bil najbolj dominanten ob koncu druge runde brez dvoma najboljše borbe večera.
 

Posnetek borb si lahko ogledate na VOYO.

Spored borb:
Ronaldo Souza - Jack Hermansson (pet rund – soglasna sodniška odločitev)

Greg Hardy - Dmitrii Smoliakov (prva runda – TKO)

Alex Oliveira - Mike Perry (tri runde – soglasna sodniška odločitev)

Glover Teixeira - Ion Cutelaba (druga runda – podreditev, Rear Naked Choke)

John Lineker - Cory Sandhagen (tri runde – deljena sodniška odločitev)

Roosevelt Roberts - Thomas Gifford (tri runde – soglasna sodniška odločitev)

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.