Hokej

Domači fant v drugem podaljšku poskrbel za delirij v St. Louisu

St. Louis, 08. 05. 2019 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Konferenčni polfinale zahodne konference, v katerem sta se merili ekipi St. Louis Blues in Dallas Stars, je odločila sedma tekma, v kateri so hokejisti iz Misurija pred domačimi gledalci po dveh podaljških le strli odpor teksaških Zvezd in napredovali po zaslugi gola Pata Maroona (2 : 1).

Hokejisti moštva St. Louis Blues proslavljajo s svojimi navijači po odločilnem golu Pata Maroona.
Hokejisti moštva St. Louis Blues proslavljajo s svojimi navijači po odločilnem golu Pata Maroona. FOTO: AP

V končnici severnoameriške hokejske lige je znan še tretji udeleženec predzadnjega kroga bojev za Stanleyjev pokal. V finale zahodne konference je napredovalo moštvo St. Louis Blues, ki je na sedmi tekmi konferenčnega polfinala z 2 : 1 premagalo Dallas Starse ter s skupnim izidom 4 : 3 v zmagah napredovalo v konferenčni finale. Bluesi se bodo v konferenčnem finalu pomerili z boljšim iz obračuna med ekipama San Jose Sharks in Colorado Avalanche. Odločilna sedma tekma, ki bo dala drugega finalista Zahoda, bo v noči na četrtek v San Joseju.

Vrhunci tekme St. Louis Blues ‒ Dallas Stars:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmagovalec tekme v St. Louisu je bil znan šele po drugem podaljšku, saj je bil izid po prvih šestnajstih minutah igre, ko sta ekipi vsaka prišli do enega zadetka, nespremenjen do konca rednega dela tekme in prvega podaljška. Vince Dunn je zadel v 14. minuti za vodstvo domačih, manj kot tri minute pozneje je bil uspešen Mats Zuccarello za 1 : 1. Nato pa so prišli do izraza obrambni igralci in oba vratarja. Odločilni gol je padel po manj kot šestih minutah drugega podaljška, ko je v polno zadel "domorodec" Pat Maroon in St. Louis popeljal v konferenčni finale.

Vratar domačih Jordan Binnington je zbral 29 obramb, pri Dallasu pa je imel Ben Bishop na svojem seznamu kar 52 obramb, a ključne ni ubranil. V vzhodni konferenci sta znana že oba konferenčna finalista. Carolina Hurricanesi se bodo pomerili z Boston Bruinsi. Prva tekma finala vzhodne konference, moštvi igrata na štiri zmage, bo v petek v Bostonu.

Naftarji iz Edmontona v vodstvene spremembe
Kanadska franšiza v severnoameriški hokejski ligi NHL, Oilersi iz Edmontona, bodo v novo sezono krenili z novim trenerjem. Potem ko so že drugo leto zaporedoma ostali brez končnice, so se vodilni možje v Edmontonu odločili za zamenjavo glavnega stratega Kena Hitchcocka. Še pred tem so za generalnega direktorja imenovali Kena Hollanda. Holland je prekaljeni maček, saj je bil dolga leta generalni direktor Detroit Red Wingsov. Od konca januarja, ko so zamenjali Petra Chiarellija, je naloge generalnega direktorja opravljal Keith Gretzky, brat legendarnega Wayna Gretzkyja.

Hollandova prva naloga bo poiskati novega glavnega trenerja. Že na prvi novinarski konferenci je 63-letni Kanadčan povlekel prvo potezo in odpustil glavnega trenerja Hitchcocka, ki je novembra zamenjal Todda McLellana. Naftarji pod vodstvom Hitchcocka niso napredovali, temveč so nazadovali in so še dvanajstič v zadnjih trinajstih sezonah ostali brez končnice. Petkratni zmagovalci Stanleyjevega pokala so zadnjo najprestižnejšo hokejsko klubsko lovoriko na svetu osvojili v sezoni 1989/90.

Liga NHL, končnica, konferenčni polfinale, sedma tekma:

- Zahod:
St. Louis Blues* ‒ Dallas Stars 2 : 1 (po dveh podaljških) /4 : 3/

// - izid v zmagah, igrali so na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.