Košarka

Baylor prvič v zgodovini do naslova prvaka lige NCAA

Indianapolis, 06. 04. 2021 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Lanske zaključne boje v ameriški študentski košarkarski ligi NCAA je "odnesla" pandemija covida-19, letošnji prvak zaključnega turnirja v Indianapolisu pa je zasedba Baylor Bears, ki je na odločilni tekmi premagala favorizirano in do finalnega obračuna neporaženo ekipo v tej sezoni Gonzaga Bulldogs s 86:70.

Univerza iz Teksasa je prvič v zgodovini osvojila ligo NCAA. Pred začetkom "marčevske norosti" ji nihče ni pripisoval veliko možnosti za končno zmago, v Indianapolisu pa je na zaključnem turnirju četverice (Final Four) zasenčila vse ekipe. V polfinalu je najprej prepričljivo premagala Houston s 78:59, v velikem finalu pa še Gonzago s 86:70.

Moštvo Baylorja je v finalnem obračunu prevladovalo od prve do zadnje minute. Ob polčasu so si priigrali že 19 točk prednosti, v drugi polovici tekme so malenkostno popustili in Gonzagi, ki je v polfinalu po hudem boju premagala UCLA s 93:90, dovolili, da se je približala na devet točk. Tedaj so košarkarji teksaške ekipe znova strnili svoje vrste in tekmo pripeljali v mirne vode. Gonzaga je veljala za favorita za končno zmago, saj v tej sezoni do te tekme še ni bila poražena.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Jared Butler z 22 točkami in sedmimi podajami ter MaCio Teague z 19 točkami. Ob tem kaže omeniti, da je Baylor predvsem prevladoval v igri pod obema obročema, na tekmi je zbral kar 34 skokov, Gonzaga pa polovico manj.

Baylor je prvič v zgodovini osvojil NCAA. Na večni lestvici vodi UCLA z enajstimi naslovi prvaka, Kentucky jih je zbral osem, North Carolina šest, Duke in Indiana pa po pet.

Košarkarji Baylorja so prvaki lige NCAA.
Košarkarji Baylorja so prvaki lige NCAA. FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.