Košarka

Toronto in Denver sta se sprehodila do zmag in vodstva 3 : 2

Toronto, Denver, 08. 05. 2019 07.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ekipi Toronto Raptors in Denver Nuggets sta le še zmago oddaljeni od uvrstitve v konferenčni finale lige NBA. Na torkovih petih tekmah polfinala so Raptorsi doma ponižali Philadelphio 76erse (125 : 89), malce manj, a še vedno zelo prepričljivi pa so bili tudi Nuggetsi na domačem parketu proti Portland Trail Blazersom (124 : 98).

Gary Harris (z žogo) ob prvemu zvezdniku Trail Blazersov Damianu Lillardu med sinočnjo peto tekmo v Denverju
Gary Harris (z žogo) ob prvemu zvezdniku Trail Blazersov Damianu Lillardu med sinočnjo peto tekmo v Denverju FOTO: AP

V severnoameriški košarkarski ligi sta bili ponoči peti tekmi drugega kroga končnice letošnjega prvenstva NBA. Do prepričljivih zmag sta prišli domači ekipi, ki sta le še eno zmago oddaljeni od konferenčnega finala. V Torontu so Raptorsi s 125:89 ugnali ekipo Philadelphia 76ers, v Denverju pa so Nuggetsi s 124:98 odpravili Portland Trail Blazerse.

Vrhunci tekme Toronto Raptors ‒ Philadelphia 76ers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Edina kanadska franšiza v ligi NBA Toronto Raptors je tako le še eno zmago oddaljena od napredovanja v finale vzhodne konference, saj vodi s 3:2 v zmagah. Na peti tekmi konferenčnega polfinala vzhoda je bil prvi zvezdnik Philadelphie Joel Embiid, ki ga je zdelala infekcija dihal, povsem neprepoznaven, dosegel je zgolj 13 točk. Najboljši član kolektiva iz mesta bratske ljubezni je bil Jimmy Butler z 22 točkami.

Razigrani Kanadčani
Toronto pa je imel sila razigrano začetno peterko, saj so prav vsi imeli ob koncu tekme dvomestno število točk. Skupno pa je kar šest igralcev Toronta vpisalo vsaj deset točk. Pascal Siakam je imel na svojem računu 25 točk, Kawhi Leonard je zadel 21 točk in dodal še 13 skokov. Kyle Lowry je imel 19 točk, Danny Green 17, tudi katalonski velikan Marc Gasol je dodal svoj del z 11 točkami.

TORPHI

Čeprav je v prvi četrtini dobil močan udarec s komolcem, ki mu ga je nenamerno prizadejal soigralec Leonard in je potreboval šive, je tudi Gasolov rojak Serge Ibaka prispeval deset točk. Že po prvem polčasu je bil izid 64:43 za domače plenilce, ki so uprizorili impresivno drugo četrtino z delnim izidom 37:17.

Nurse 'ni pričakoval' takšne predstave
"Takšne predstave res nisem pričakoval. Rezultat nas zelo veseli, za nami je res lepa tekma," je varovance pohvalil trener Toronta Nick Nurse. Izid v zmagah 3:2 je tudi na zahodnem delu, kjer je moštvo Denver Nuggets v seriji na štiri zmage ugnalo Portland Trail Blazers z razliko 26 točk.

Vrhunci tekme Denver Nuggets ‒ Portland Trail Blazers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Denverju se je izkazal Nikola Jokić, štiriindvajsetletnik iz Somborja, s 24 točkami, ter kar 19 skoki, svoj del pa je z izkušnjami dodal deset let starejši veteran Paul Millsap, ki je kar 19 od 14 točk dal že v prvem polčasu. Ekipi iz Kolorada se tako nasmiha prvi nastop v konferenčnem finalu po desetih letih suše. Serijo pa lahko pospravijo že v četrtek v Portlandu. Prvi zvezdnik Portlanda Damian Lillard je imel 22 točk, a je tokrat grešil z razdalje, saj je zadel le dve trojki v devetih poskusih.

DENPOR

Westbrook in George pred novo sezono še na obvezni 'remont'
Zvezdnika ekipe Oklahoma City Thunder Russell Westbrook in Paul George sta po koncu tekmovalne sezone šla pod kirurški nož. Kot so sporočili iz kluba, bo Westbrook že kmalu pripravljen, Georga pa čaka še en poseg. Najkoristnejši igralec rednega dela lige NBA v sezoni 2016/17 Westbrook je imel dva posega, kirurško so mu popravili vezi v levi dlani ter še v desnem kolenu. Posega sta bila uspešna, tako da okrevanje ne bo trajalo dlje kot tri tedne. Georgu pa so operirali vezi v desni rami, čaka pa ga še poseg v levi rami. Načrt okrevanja tako še ni znan, prav tako v klubu niso mogli sporočiti, kdaj se bo pridružil preostali ekipi na pripravah za novo sezono.

Za Westbrookom je nova, vsaj statistično sijajna sezona, ko je že tretjo sezono zaporedoma imel dvomestno povprečje v treh statističnih kategorijah na tekmo (22,9 točke, 11,1 skoka in 10,7 podaje). George pa je sezono končal z najboljšim točkovnim povprečjem na tekmo (28 točk), hkrati pa je v povprečju na tekmo vpisal še 8,2 skoka, 4,1 podaje in 2,21 ukradene žoge. Kljub izjemnim individualnim dosežkom dveh nosilcev igre Oklahome, pa so gromovniki izpadli že v uvodnem krogu končnice; z izidom 4:1 v zmagah jih je izločilo moštvo Portlanda.

Liga NBA, končnica, konferenčni polfinale, 5. tekmi:

- Vzhod:
Toronto Raptors ‒ Philadelphia 76ers 125 : 89 /3 : 2/

MVP

STATS

- Zahod:
Denver Nuggets ‒ Portland Trail Blazers 124 : 98 /3 : 2/

MVP

STATS

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CestniKolesar370Wattov
08. 05. 2019 14.00
+1
Meni so dajali minuse, ko sem rekel, da je Jokič trenutno boljši, kot Dončič. Kako je že rekel en biser inteligence? """Jokič boljši od Dončiča? Ti nimaš pojma o košarki""". Kakšno teslo...
AS1983
08. 05. 2019 07.37
+4
Mogoce pa bo spet 7.tekma v eni od teh serij
ANDERTALC
08. 05. 2019 09.10
+5
alpheca 1
08. 05. 2019 07.35
+3
Kako je lahko po vasem Liliard MVP tekme ob porazu za 25 tock, MVP je JOKIĆ, res je dober.
ANDERTALC
08. 05. 2019 09.16
+5
Piše prvi ZVEZNIK Portlanda Damian Lillard..... nikjer ne piše MVP tekme.