Košarka

Netsom bitka za NYC, Hardnov povratek trajal štiri minute

New York, Tampa, Oklahoma City, Houston, 06. 04. 2021 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Zaradi težav z mišico je James Harden izpustil zadnji dve tekmi Brooklyn Netsov, na mestnem derbiju z New York Knicksi pa je njegov povratek trajal vsega štiri minute, ko je spet začutil bolečine. Mrežice so z razigranim Kyriejem Irvingom (40 točk) vseeno dobile prestižni dvoboj s sosedi (114:112).

Harden (na fotografiji z žogo) je moral hitro zapustiti parket in se nanj ni več vrnil.
Harden (na fotografiji z žogo) je moral hitro zapustiti parket in se nanj ni več vrnil. FOTO: AP

Kyrie Irving je s 40 točkami ponesel Brooklyn Netse do zmage nad mestnimi tekmeci New York Knicksi, Jeff Green pa je 3,7 sekunde pred koncem dvoboja v Brooklynu zadel odločilna prosta meta. V ponedeljek zvečer bi moralo biti vse v znamenju povratka Jamesa Hardna, ki je zaradi težav z zadnjo stegensko mišico izpustil zadnja dva obračuna, a že po štirih minutah je moral zaradi na videz enake poškodbe zapustiti igrišče, na katerega se ni več vrnil.

"Ekipa je popolnoma stopila skupaj. Veliko fantov je stopilo v ospredje, še posebej naša klop. Prišli so notri in naredili razliko, ko pa nam fantje manjkajo, ko nas pestijo poškodbe, potem to potrebujemo bolj kot kadarkoli," je po tekmi dejal Irving, ki je gostujoči obrambi povzročal celo kopico težav in zadel tudi morda ključen met za tri točke 59 sekund pred koncem dvoboja, ko je razlika znašala le še dve točki.

Vrhunci tekme Brooklyn Nets ‒ New York Knicks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nash: Briljantna in odločna predstava
"Je preprosto izjemen košarkar in našel je način, kako našo ekipo obdržati v igri skozi daljša obdobja," je priznal trener Mrežic Steve Nash. "Veliko fantov je odigralo res dobro, ko ga ni bilo v igri, to nas je dvignilo, njemu pa je uspelo priti v igro in zaključiti tekmo. Tako da je bila to res briljantna predstava in res odločna s strani vseh."

Knicksi so z delnim izidom 0:5 izid izenačili na 112, ko je z metom z razdalje zadel Alec Burks, v naslednjem napadu pa so tudi dobro ustavili Irvinga, a je do meta prišel Joe Harris, ki je zgrešil, Green pa je dobil skok in izsilil osebno napako. Po njegovih prostih metih je Julius Randle zapravil zadnji napad. Green se je ustavil pri 23, Harris pa pri 16 točkah za Netse, ki so dobili že osmo zaporedno tekmo na domačem parketu, čeprav se jim je še kako poznala utrujenost po dveh zaporednih tekmah v 24 urah. Randle je 19 točkam dodal 15 skokov in 12 podaj za že četrti trojni dvojček sezone. RJ Barrett se je izkazal z 22, Reggie Bullock pa 21 točkami. Kratkohlačniki so tik pred polčasom sicer še vodili za 14.

Toronto Raptorsi so po hudem boju ukanili Washington Wizardse s 103:101, zmagoviti koš po metu za tri točke pa je v izdihljajih tekme dosegel Gary Trent Jr. Kanadska zasedba je v končnici nadoknadila 19 točk zaostanka, najbolj učinkovit pa je bil Pascal Siakam z 22 točkami. V zasedbi iz ameriške prestolnice je Russell Westbrook dosegel trojni dvojček (23 točk, 14 skokov in 11 podaj), njegova ekipa pa je doživela četrti poraz v nizu.

Trenutno najslabša ekipa v NBA Minnesota Timberwolves je premagala Sacramento Kingse s 116:106. V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita D'Angelo Russell s 25 ter Karl-Anthony Towns s 23 točkami in 13 skoki.

Detroit Pistonsi so zanesljivo v gosteh premagali Oklahoma City s 132:108, Cleveland Cavaliersi pa so v San Antoniu na krilih Dariusa Garlanda, ki je dosegel 37 točk, kar je njegov rekord v ligi NBA, slavili s 125:101.

Izjemno negotov obračun je bil v Houstonu, kjer je Phoenix zmagal s 133:130. Prvo ime dvoboja je bil Devin Booker, ki je v zadnji četrtini dosegel 18 od svojih 36 točk.

Koronavirus pasica nova

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Dallas Mavericks ‒ Utah Jazz 111:103
(Luka Dončić 31 točk, 9 skokov, 8 podaj in 4 izgubljene žoge v 36 minutah za Dallas.)

Brooklyn Nets ‒ New York Knicks 114:112
Minnesota Timberwolves ‒ Sacramento Kings 116:106
Oklahoma City Thunder ‒ Detroit Pistons 108:132
San Antonio Spurs ‒ Cleveland Cavaliers 101:125
Toronto Raptors ‒ Washington Wizards 103:101
Houston Rockets ‒ Phoenix Suns 130:133

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.