MotoGP

Espargaro v Jerezu pričakuje lov na stopničke: 'Pripravljen sem na podvig'

Jerez, 28. 04. 2019 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski motociklist Aleix Espargaro je v dosedanjem delu sezone, za nami so tri dirke, osvojil 13 točk. Z izkupičkom se ravno ne bohoti, a za AS pravi, da je ekipa Aprilie na želeni poti. Že v Jerezu, šlo bo za VN Španije, pa pričakuje najboljši rezultat v dosedanjem delu sezone razreda motoGP. Dogajanje na četrti dirki bomo spremjlali na Kanalu A in VOYO. Začnemo že v petek s prostimi treningi.

Aleix Espargaro bo ravno v Jerezu, dogajanje s četrte letošnje dirke motociklistov v vseh razredih bomo prenašali na Kanalu A in VOYO, dočakal jubilejni 150. nastop med elito.

Dovizioso ima na vrhu SP po treh dirkah 54 točk, Rossi na drugem mestu 51, pred Marquezom, ki je ostal pri 45 in zdrsnil celo na četrto mesto, pa se je prebil tudi zmagovalec zadnje dirke v Austinu Rins z 49.
Španec pred novo preizkušnjo, odštevanje do naslednje dirke sezone počasi dosega vrhunec, kar kipi od samozavesti. Toliko, da je za madridski AS odkrito govoril celo o borbi za preboj na zmagovalni oder. "Le še nekaj dni nas loči do podaljšanega vikenda v Jerezu, Komaj čakam, da se vse skupaj začne. Pravzaprav vsi mi iz ekipe z nestrpnostjo pričakujemo četrto dirko sezone, na kateri imamo največje ambicije v dosedanjem delu sezone. Cilji so vezani celo za borbo za sam vrh. Brez lažne skromnosti odkrivam, da bomo napadali pozicije na zmagovalnem odru," je bil maksimalno iskren 30-letni Espargaro, ki je začutil dvig forme v zadnjem času. Poleg tega na vsa usta hvali delo ekipe. "Mislim, da sem trenutno v življenjski formi. Ne pomnim, kdaj sem se nazadnje počutil tako samozavestno. Še več, ne želim zveneti prepotentno, toda odkrito povem, da me v Jerezu zanima zgolj in samo borba za preboj med prve tri."

Aleix Espargaro
Aleix Espargaro FOTO: motoGP
Espargara, kot je zaupal AS-u, ni zamajal niti padec v Austinu. VN Amerik je namreč končal v pesku ... "Škoda, da smo v Austinu prekinili pozitiven niz. Če računam še finiš lanske sezone, potem se lahko pohvalim s serijo uvrstitev med najboljših deset. Tako je bilo tudi na prvih dveh tekmah te sezone. Kot pravim, škoda Austina, toda tudi po tistem padcu sem že gledal naprej in komaj čakal na Jerez, kjer se tradicionalno dobro počutim in tudi dobro dirkam. Analiza odkriva, da smo imeli na VN Amerik težave z elektroniko, toda nič resnega."
V sezoni 2019 bo (je) 19 dirk, na koledarju ostajajo vse klasične preizkušnje, zastor nad 2019 pa bo padel 17. novembra v Valencii.
Je pa Espargaro, skupaj z ekipo, opazil zanimiv detajl, s katerim so se pri Aprilii ukvarjali večji del med daljšim tekmovalnim odmorom. "Poskušali smo razumeti, zakaj se pnevmatike veliko bolj obnašajo v drugem delu dirke. V prvem se običajno še zelo lovimo in takšni so tudi rezultati. Nato nam steče, toda prevečkrat nam tekmeci zbežijo, zato je v nadaljevanju težko. Mislim, da smo določene odgovore dobili in da bo v Jerezu že veliko bolje."

Urnik VN Španije
Urnik VN Španije FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deejjaann
29. 04. 2019 11.26
+13
lepo da je tako samozavesten Aleix Espargaro,toda aprilia še ni na rangu najboljših motociklov to sezono,in tukaj so še drugi kandidati za stopničke,marqez,dovi,rossi,crutchlow,miller,viniales,rins,pa še kak bi se najdel da bi ga Aleix moral prehiteti da bi prišel na stopničke,ne me narobe razumet res mu želim stopničk toda realno fant nima skoraj nič možnosti za stopničke sploh pa v Jerezu,pa ne zato da bi bil slab voznik ampak aprilia je pač tak motor kot je zaenkrat še nekonkurenčna za stopničke vsaj po mojem mnenju,upam pa sedaj v Jerezu da bi se Lorenzo bolje odrezal že na kvalifikacijah potem pa še v dirki,pa lep dan še naprej vsem navijačem motoGP-ja