Nogomet

Boj za četrto mesto se nadaljuje: Lisice ponižale topničarje, United in Chelsea sta se razšla z remijem

Leicester, 28. 04. 2019 14.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Manchester United in Chelsea si na Old Traffordu razdelila točke (1:1). Tako niti nov poraz Arsenala ni bil usoden. čeprav se je sprva zdelo, da je četa Unaia Emeryja v boju za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov povsem kapitulirala. Topničarji so klonili tudi na gostovanju pri Leicester Cityju (3:0). Nogometaši Cityja so po zmagi nad Burnleyjem še korak bližje naslovu angleškega prvaka (0:1).

Prihodnost številnih rdečih vragov ostaja neznanka. Potem, ko se je Manchester United poslovil od evropske elite, se vragi na vse moči trudijo, da prvenstveno sezono končajo med prvo četverico. Ni skrivnost, da se bo postava Uniteda v poletnem prestopnem roku močno spremenila, Ole Gunnar Solskjaer, pa na zadnjih tekmah daje priložnost svojim varovancem, da si izborijo mesto v ekipi tudi za prihodnjo sezono. Norvežan je že zagotovil, da ne bo toleriral nogometašev, ki jih bo gnala le sla po denarju ali slavi, temveč od svojih varovancev pričakuje precej več.

Slavje rdečih vragov ob zadetku Juana Mate.
Slavje rdečih vragov ob zadetku Juana Mate. FOTO: AP

United je v 36. krogu gostil Chelsea, velikega tekmeca za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov. Vragi so začeli obetavno, že v uvodnih minutah se je sam proti golu gostov podal Romelu Lukaku, a za zaključek streljal visoko čez prečko. Šest minut kasneje je bil za razliko od Belgijca natančnejši Juan Mata. Nogometaši Uniteda so s podajami povsem zmedli gostujočo obrambo, s strani se je vratom približal Luke Shaw, podal v prazen prostor, kjer si je žogo izboril Mata in z zadetkom zaključil akcijo. Na veliko razočaranje domačih navijačev je Chelsea tik pred koncem polčasa uspel zaostanek nadoknaditi. Z razdalje je močan strel sprožil Antonio Rudiger, David De Gea je žogo uspel le odbiti, na pravem mestu je bil Marcos Alonso, ki je žogo ustrelil ob vratnico od koder se je žoga odbila v mrežo.

Drugi polčas se je pričel dokaj neobetavno. V 63. minuti jo je skupil Rudiger, ki je ob zdravniški pomoči zapustil zelenico, namesto njega je vstopil Andreas Christensen. Le nekaj minut kasneje je poškodba načela tudi domačo stran, tekme je bilo konec tudi za Erica Baillyja, na čigar nogo je padel Mateo Kovačić.

Trud domačih je še pred koncem prvega polčasa izničil Alonso.
Trud domačih je še pred koncem prvega polčasa izničil Alonso. FOTO: AP

V drugem polčasu so gledalci videli le malo pravih priložnosti, še najlepša se je s prostega strela ponudila Willianu, vendar je žoga zletela čez prečko. Nevaren je bil tudi poskus Lukakuja v sodnikovem podaljšku, Belgijec se je znova sam znašel pred vrati a je njegovo namero s požrtvovalno obrambo preprečil Kepa Arrizabalaga. Četudi bi Lukaku uspel najti pot do mreže, je stranski sodnik že pred tem dvignil zastavico. Nevarni so bili vragi tudi po izvajanju s kota, z glavo je podajo preusmeril Marcus Rojoa je žogo z golove črte počistil Pedro

Topničarji izgubili točke v Leicestru

Lisice so bile podjetnejše že od začetnega sodnikovega žvižga. Dobro razpoloženi James Maddison je mešal štrene obrambi topničarjev, ki je na zadnjih nekaj tekmah pogosto popustila pod težo ’bremena’. Drugi strelec Leicester Cityja v prvenstvu je lepo našel podajo Hamze Choudhuryja, vendar bil pri strelu le za las natančen, Arsenal je odgovoril z akcijo Alexandra Lacazetteja, katere zaključek pa je razočaral vse domače navijače.

Vardy je kar dvakrat zatresel mrežo Lena.
Vardy je kar dvakrat zatresel mrežo Lena. FOTO: AP
Bernd Leno je imel tudi v nadaljevanju prvega polčasa veliko dela. Maddison je s kota poslal natančno podajo pred vrata, Wilfred Ndid pa je z glavo žogo poslal natančno v roke Lena. Ob občutni premoči domačih na zelenici so si topničarji privoščili veliko napako, ob dveh rumenih kartonih je v slačilnico odšel Ainsley Maitland-Niles. Varovanci Brendana Rodgersa so v nadaljevanju prednost izkoristili, po lepi podaji Maddisona je žogo z glavo v mrežo poslal Youri Tielemans, ki se je znašel povsem sam v kazenskem prostoru.

Usodo Arsenala je v zadnjih minutah zapečatil Jamie Vardy, Kasper Scmeichel je z globinsko podajo zaposlil prvega strelca Leicestra, ki je sprva zatresel vratnico, odbito žogo pa ob nepazljivi gostujoči obrambi uspel pospraviti v gol. V sodnikovem podaljšku je Vardy postavil še končnih 3:0 in s tem vpisal že osemnajsti zadetek v tej ligaški sezoni.

Mož odločitve Sergio Aguero je dosegel dvajseti zadetek v prvenstvu, enega več ima Mohamed Salah.
Mož odločitve Sergio Aguero je dosegel dvajseti zadetek v prvenstvu, enega več ima Mohamed Salah. FOTO: AP

Burnley trd oreh za sinje-modre

Navijači Liverpoola so veliko upanja polagali na Burnley, ki bi lahko Cityju otežil pot do naslova prvaka. Jürgen Klopp je pred tekmo celo v šali poslal sporočilo Ashleyju Barnesu, češ, da se mu v primeru zadetka obeta poletni prestop na Anfield. Vendar pa niti dobro postavljena obramba Burnleyja ni zdržala pritiska aktualnih prvakov, je pa zato dodobra namučila varovance Pepa Guardiole. City je vse od uvodnih minut začel vršiti pritisk na domačo obrambo, ki se je uspešno upirala vse do 62. minute, ko so sinje-modri le našli svoje zadoščenje.

Mož odločitve je bil Sergio Aguero, ki se je poigral z domačo obrambo, ukanil vratarja Toma Heatona in z levico usmeril žogo proti mreži. Njegov poskus je s prsnim košem prestregel Matt Lowton, vendar pa je bila žoga v tem trenutku že čez golovo črto. Kljub zadetku pritisk Cityja ni popustil, v zadnjih minutah tekme pa so si nekaj priložnosti priigrali tudi nogometaši Burnleyja, kljub temu je ostalo pri minimalni zmagi gostov.

Izidi: 

Manchester United – Chelsea 1:1 (1:1)
Mata 11.; Alonso 43.

POSTAVI

Leicester – Arsenal 3:0 (0:0)
Tielemans 59., Vardy 86., 90+5

Burnley - Manchester City 0:1 (0:0)
Aguero 62.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
29. 04. 2019 18.50
+1
se moram prav vprasati, ce je tale, ki je spisal clanek, vsaj povohal tekmo. Chelsea se je v drugem polcasu samo ogranizirano branil? zato so imeli v drugem polcasu 52% posest, 9 strelov (united 3), 3 kote (united 1), 223 podaj (united 202),... lepo, da ste popravili clanek, pa vendar bi bilo lepo, ce bi sploh vedeli, kaj pisete.
resnicaosvobaja
29. 04. 2019 10.01
+3
Atkinson pa sramota za nogometno igro in vse mojstre, ki navdušujejo . V angleški ligi dopustijo mesarjenje in to je tudi v nogometu nedopustno. Ostra moška igra nima nič s tem, kar dopušča Atkinson s svojo nesposobnostjo
Hachi
29. 04. 2019 18.52
jap, vceraj bi moral Kovacic dobiti rdecega, prav tako Rojo.
resnicaosvobaja
29. 04. 2019 10.01
+1
Takih bunkerjev ni v la ligi, kot je včeraj prikazal Burnley.
fihner
28. 04. 2019 19.39
+4
@Tvoj Prijatelj - ne glumi, vse kamere pokažejo zadetek. A se mora mreža zatresti? Močno spominja na zadevo v La ligi.
TvojPrijatelj
28. 04. 2019 18.24
-3
Neverjetno kakšen podarjeni zadetek Man Cityju ki ga sploh niso dosegli. Zakaj jim ne bi priznali zadetek če samo stopijo v površino igrišča, ki je namenjena nasprotnikovemu vratarju?? Kje je sodnik videl zadetek Aguera ve samo on!
prizla
28. 04. 2019 19.24
+6
Ti si bolan!!!! Kaj nisi videl gol tehnologije?
prizla
28. 04. 2019 19.24
+4
Verjamem da te boli, da še 20 let ne boste na nivonu Manchester City-ja
TvojPrijatelj
28. 04. 2019 19.41
-8
prizla ne potrebuješ nobene tehnologije da vidiš da je bila žoga cca meter in pol od mreže in v gol sploh ni padla! Drgače pa Man United še 50, in ne 20, let ne bo na nivoju Man Uniteda. Tudi 10 milijard za nakupe v letošnjem poletju ne bi nič pomagalo, kaj šele tistih 250 milijonov ki jih planirajo. Samo za Mbappeja+Eriksena bodo morali dati več kot 250 milijonov. Itak pa Man United povezovati z besedo ''nogomet'' je žaljivka za tako let šport.
fihner
28. 04. 2019 20.45