Liga prvakov

Obiskal tekmo svojega ljubljenega kluba in ostal brez službe

Amsterdam, 08. 05. 2019 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jordiju van der Laanu, ki si kruh služi v drugi nizozemski ligi, se je prejšnji teden ponudila izjemna priložnost. Od enega od prijateljev je dobil možnost za nakup zlata vredne vstopnice za ogled tekme med Tottenhamom in Ajaxom, česar 25-letni nogometaš Telstarja ni mogel zavrniti. Odpotoval je v London, v klub pa sporočil, da je zbolel.

Tako so Ajaxovi nogometaši proslavljali napredovanje v polfinale po tekmi z Juventusom.
Tako so Ajaxovi nogometaši proslavljali napredovanje v polfinale po tekmi z Juventusom. FOTO: AP

Jordija van der Laana je na novem Tottenhamovem stadionu med navijači Ajaxa kamera bojda pokazala kar trikrat, kar je le še potrdilo domneve trenerja Mikeja Snoeija, ki napadalčevemu izgovoru ni verjel. Trener 15. ekipe v nizozemski drugi ligi je za lokalne medije dejal: "Ne morem verjeti, kako nespametna je bila njegova poteza. Do konca sezone smo imeli samo še eno srečanje, on pa zaradi ogleda tekme kar štiri dni ni treniral."

Podobno kritičen je bil tudi tehnični direktor ekipe Piet Buter: "Skušal nas je prelisičiti. Povedal nam je, da je bolan, mi pa smo mu uredili obisk pri zdravniku. Izgovoril se je, da se ga ne more udeležiti, ker se je že dogovoril s svojim zdravnikom. Naslednji dan bi ga moral obiskati trener, a nam je sporočil, da je preveč bolan. Takrat smo posumili, da je nekaj narobe. V klubu smo se strinjali, da je prekinitev pogodbe edina dopustna odločitev."

Je pa potezo bistveno manj obžaloval igralec sam, ki je sicer dejal, da je storil napako, a da tako ali tako na zadnji tekmi ne bi zaigral. Poleg tega je van der Laan v ponedeljek na Twitterju objavil, da si po njegovem mnenju zasluži vstopnico tudi za povratno srečanje. Njegove želje je uslišal nizozemski novinar Menno Pot, ki si bo z napadalcem tekmo v živo ogledal v zameno za plačano pivo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Povratno srečanje med Ajaxom in Tottenhamom boste lahko spremljali V ŽIVO na Kanalu A in VOYO. S prenosom začenjamo ob 20.40. Na prvi tekmi so Nizozemci slavili z 1 : 0.

Ajax - Tottenham

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.