Liga prvakov

Remi po prvem dejanju prvega polfinalnega obračuna Lige prvakov

München, 30. 04. 2024 22.40 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Juvan, Jakob Batič, Nina Mihalič, STA
Komentarji
77

Nogometaši münchenskega Bayerna in madridskega Reala so se pomerili na prvi tekmi polfinala Lige prvakov. Oba sta stara znanca izločilnih bojev elitnega klubskega tekmovanja, predvsem za Bayern je LP zadnja priložnost za lovoriko v tej sezoni. Münchenčani in Madridčani so na prvi tekmi remizirali (2:2). Real je povedel prek Viniciusa Juniorja, vodstvo Bayernu sta nato v drugem polčasu zagotovila Leroy Sane in Harry Kane, preden je Vinicius s svojim drugim golom postavil končni izid iz enajstmetrovke. Povratna tekma bo 8. maja v Madridu.

Več videovsebin
  • Vinicius Junior je z bele točke izenačil na 2:2
    01:20
    Vinicius Junior je z bele točke izenačil na 2:2
  • Harry Kane je z bele točke popeljal Bayern v vodstvo (2:1)
    01:37
    Harry Kane je z bele točke popeljal Bayern v vodstvo (2:1)
  • Izenačujoči gol Leroya Saneja (1:1)
    00:22
    Izenačujoči gol Leroya Saneja (1:1)
  • Vinicius Junior je poskrbel za vodstvo Reala (0:1)
    00:31
    Vinicius Junior je poskrbel za vodstvo Reala (0:1)
  • Leroy Sane je že v prvi minuti zapravil sijajno priložnost
    00:23
    Leroy Sane je že v prvi minuti zapravil sijajno priložnost
  • Iz 24UR: Real v bavarski prestolnici išče dobro izhodišče
    02:27
    Iz 24UR: Real v bavarski prestolnici išče dobro izhodišče
  • Iz 24UR: Pred prvo tekmo Bayern - Real
    02:35
    Iz 24UR: Pred prvo tekmo Bayern - Real
  • Iz 24UR: Real pred obračunom v Ligi prvakov
    02:13
    Iz 24UR: Real pred obračunom v Ligi prvakov

Bayern 21. v zgodovini igra v polfinalu najboljšega klubskega tekmovanja, 13 polfinalov je zbral v dobi Lige prvakov. 

Pred povratno tekmo sta ekipi poravnani. Bayern bo lovil 12. finale, v dosedanjih 11 je šestkrat slavil, Real pa je v igri za 15. naslov, v finalu pa je doslej igral 17-krat.

Samo eno moštvo je v tem pogledu boljše, to je prav Real Madrid, ki 33. nastopa v polfinalu, 17. v dobi Lige prvakov. Tako ni presenetljivo, da se kluba že osmič srečujeta v polfinalu tega tekmovanja. Real, s 14 naslovi rekorder tekmovanja, je sicer v osmini finala z 2:1 izločil Leipzig Benjamina Šeška in Kevina Kampla, v četrtfinalu pa po enajstmetrovkah prvega favorita in branilca naslova Manchester City. Bayern je na drugi strani najprej odpravil Lazio s 3:1, potem pa Arsenal s 3:2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bavarci so krenili silovito in imeli že v prvi minuti obetavno situacijo pred madridskimi vrati. Podal je Harry Kane, streljal pa Leroy Sane, a je bil čuvaj mreže galaktikov Andrij Lunin priseben. Bayern je bil v uvodnih minutah bolj podjeten in je še naprej aktivno iskal nove rešitve pred španskimi vrati. V 7. minuti je tretjo obetavno situacijo pred madridskim golom vnovič zaključil vroči in očitno dobro razpoloženi Sane, a je njegov poskus z leve strani zletel čez gol. Premoč Nemcev se je nadaljevala, na drugi strani pa je Real preživel uvodni nalet nasprotnikov, kar je bil cilj čete trenerja Carla Ancelottija

Statistika ob polčasu Bayern - Real
Statistika ob polčasu Bayern - Real FOTO: Sofascore.com

Madridčani v prvih petnajstih minutah sploh niso pogledali proti vratom Manuela Neuerja

V sredo bo v Dortmundu še drugi polfinalni obračun med Borussio ter Paris Saint-Germainom. Nemci lovijo tretji nastop v finalu, PSG pa je doslej igral enkrat. Prenos Kanal A in VOYO. Začnemo ob 20.30.

Obračun je, vsaj v prvih dvajsetih minutah, na moč spominjal na dvoboj Reala in Cityja na Etihadu, ko so se Madridčani le redko "srečali" z žogo. Poskus Harryja Kana iz sredine igrišča je v deveti minuti zletel prek vrat, Jamal Musiala pa je bil v 12. iz ugodnega položaja nenatančen. A po drugi strani je madridski cilj vnovič opravičeval sredstva. Galaktiki so namreč ohranjali mrežo nedotaknjeno, Bavarci pa so postajali vse bolj nervozni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sredi prvega polčasa so gostje prvič resneje "pogledali" proti domačim vratom in takoj - zadeli! Fenomenalno podajo nekdanjega člana Bayerna Tonija Kroosa je odlično spremljal Vinicius Junior, ki je situacijo ena na ena z bavarskim golmanom Neurjem učinkovito zaključil za madridsko vodstvo (0:1). Gostitelji so potrebovali kar nekaj minut, da so "preboleli" prejeti gol, medtem pa je Real rasel in bil po doseženem zadetku boljši na travniku Allianz Arene. Prav lahko bi se zgodilo, da bi dosegel še kakšen gol in dodatno otežil delo Bayernu. Real je imel vse pod nadzorom, Bavarci pa so vse redkeje prihajali do ugodnih položajev. Kane je v 42. minuti zgrešil iz obetavnega prostega strela.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugi polčas je Bayern krenil z eno kadrovsko spremembo. Namesto Leona Goretzke je vstopil Raphael Guerreiro. Real ob polčasu igralskih sprememb ni opravil. Prvo priložnost v drugem delu so imeli galaktiki. Po hitrem protinapadu, ki ga je povlekel Vinicius Junior in podaji Otočana Juda Bellinghama je z roba kazenskega prostora nevarno sprožil Kroos, žogo pa je s skrajnimi močmi Neuer le odbil. Bayern je nato po prvi resni akciji drugega polčasa le prišel do izenačenja. Vse je opravil Leroy Sane, ki je sprva lepo preigraval, nato pa sprožil z roba kazenskega prostora. Njegov "topovski" strel na prvo vratnico je bil premočan za Lunina (1:1). Že nekaj minut za tem pa še enajstmetrovka za Bavarce. 

Bayern 2:2 Real
Bayern 2:2 Real FOTO: Sofascore.com

Po preigravanju Jamala Musiale je nespretno posredoval Lucas Vazquez, najstrožjo kazen pa je uspešno izvedel Kane (2:1). Bavarski nogometni ponos je bil v 67. minuti celo dvakrat blizu tretjemu zadetku. Kanu je najprej drugi zadetek preprečilo posredovanje španske obrambe, Eric Dier pa je kljub neoviranemu strelu z glavo meril preveč po sredini, da bi po kotu premagal Lunina. Po popolnem rezultatskem zasuku, ki ga je pričakoval malokdo, so Madridčani spet bolj "pogledovali" proti tekmečevim vratom, saj so želeli bavarsko prestolnico zapustiti neporaženi, kar bi jim vsaj malo olajšalo delo na povratni tekmi na Santiagu Bernabeuu. In res, po prekršku Kim Min-jaeja nad Rodrygom v domačem kazenskem prostoru je za izenačenje iz enajstmetrovke s svojim drugim golom poskrbel Brazilec Vinicius Junior za končnih 2:2. 

Toni Kroos vs Bayern
Toni Kroos vs Bayern FOTO: Sofascore.com

Izid, Liga prvakov, polfinale, 1. tekma:               
Bayern München - Real Madrid 2:2 (0:1)
Sane 53., Kane 57./11m; Vinicius Junior 24., 78./11m

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Liga prvakov: Bayern München - Real Madrid in Borussia Dortmund - PSG
Liga prvakov: Bayern München - Real Madrid in Borussia Dortmund - PSG FOTO: 24ur.com


SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.55

LAHKO NOČ!

Hvala, ker ste bili z nami. Spremljajte nas tudi jutri, ko se bosta v drugem polfinalnem obračunu pomerila Borussia in PSG.

22.54

IN ŠE KONČNA STATISTIKA TEKME:

22.53
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
22.51

VSE JE ŠE ODPRTO!

V Madridu bo še kako vroče. Rezultat 2:2 napoveduje pravi spektakel na Santiago Bernabeu prihodnji teden.

konec tekme

KONEC TEKME!

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (77)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Campeones36
04. 05. 2024 21.26
Puta barca el cabron, salutando campeon, ole ole ole
cripstoned
01. 05. 2024 18.58
-1
Kollerik a nisi ti lagal dva meseca nazaj kako ne spremljas tekem reala?? Ahahahahaha...ni dneva da ne pomisliš na real in mene...ni dneva da ne zajokas zaradi nas..
cripstoned
01. 05. 2024 18.57
-1
kollerik pa saj sam pri sebi ves da real ne potrebuje mbappeja ampak obratno...kar se mene tiče lahko gre v Koruptilono pa bo kljub sodniški pomoči se vedno blamiral španski nogomet v evropi v laligi pa bo gledal realu v hrbet vse od decembra ahahahhaahha
Kollerik
01. 05. 2024 15.16
+2
Najboj sveže: Mbappe spet nekaj muti skupaj s šefom PSG ja.... Nič ne bo z odhodom v Madrid... 😁🤣
Pessi5
01. 05. 2024 16.09
-2
Nc najbolje da ga barcelona kupi se kako ga boste potrebovali ce boste hoteli kako lovoriko real je ok za par let tudi ce on ne pride hahaha
Jevgenij Suhov
01. 05. 2024 17.11
+2
Slovenija moja doma….to,kar so spacal skupaj v tem enem stavku, razumeš samo ti ,halar,kripsl in še ene par osebkov, za katere se podpisujete pod različnimi nicki…
Jevgenij Suhov
01. 05. 2024 17.11
+1
Jevgenij Suhov
01. 05. 2024 17.12
+2
Pessi5
01. 05. 2024 20.16
-1
No pa si preberi svoje komentarje slovencek hahahah si.... Ne sklanjajo kot ti
Dany75
02. 05. 2024 12.38
+0
Kollči,spet imas kompleks Reala in Mbapeja 🤣🤣🤣 spremljas ti Real ha..ne mores brez njega 🤣🤣 revcek....Za Barco se raje brigaj 😆🤣
žikabato
01. 05. 2024 11.01
+1
Sprijazni se da temu modernemu nogometu kot ga imenuje Dany vlada denar in na tvojo žalost ga ima Real več
cripstoned
01. 05. 2024 10.59
-6
hejtercki vem da boli ko navijate za vse te klube s katerimi se real sreča na koncu pa real brez poraza vi pa v jok hahahahaha...ko bi vedeli kakšen je filing biti navijač reala in gledati se jok vseh teh hejterckov...nanzalost tega ne boste doživeli nikoli hahahaha
cripstoned
01. 05. 2024 10.50
-5
Cilj dosežen ...remi posten in zasluzen...naslednja tekma pa bo real opravičil vlogo favorita in napredoval v finale....spet epska tekma in spet vpleten real ...to je nogomet to je liga prvakov ...hejtercki vi pa tako ali tako samo se jocete pod temami reala....vasa tolažba so sodniki ali pa bunker edina resnica pa je ta da real madrid nima konkurence...zabiti 5golov cityu in napredovati v angliji ni sreča in ni bunker enako kot ni sreča in bunker včerajšnja tekma...real igra top nogomet in je edini ki nima konkurence v svojem tekmovanju...Vcersj bi bayern lahko imel se 90min ko ne bi nikoli zmagali reala...skratka vamooooos campeeeeonees...15* dovnloooading hahahahaha
HALAcR7
01. 05. 2024 10.47
+0
Proti komu igra Barca danes,pričakujemo taktiko xavija legende
Sky85
01. 05. 2024 10.57
+7
HALAcR7
01. 05. 2024 11.55
-7
Imam in to zelo lepo,če bi še to vedel,,bi za tebe bil konec
Sky85
01. 05. 2024 13.24
+5
A ti sploh prebereš kaj napišeš?ti si res nepismen
Sky85
01. 05. 2024 10.30
+10
Lepa tekma,remi je bil pravicen.zame igralec tekme kroos.sodniki so odlicno opravili svoje delo.
a_e_96
01. 05. 2024 10.21
+3
Ne vem od kje nekaterim bunker. Ali se ne spoznate na nogomet ali pa enostavno pištete takšne iz čiste mržnje do kluba. Seveda je bil bunker proti City-ju, in to močan. Ampak kaj ostane ekipi, ko je nasprotnik močnejši, dominira in pritiska? Je ni ekipe, ki ni primorana igrati obrambno. Te prisili. In potem na podlagi ene tekme posplošite, da je real "bunkeraška ekipa"? Navsezadnje so ti "bunkeraši" dosegli več golov od napadalne Barcelone tako v ligi prvakov kot v Laligi. Drugače pa bila dobra tekma in lepo število golov. Še bo zanimivo v Madridu.
Kollerik
01. 05. 2024 10.19
-1
Temu se reče sojenje, ne pa tiste Realove lopovščine vs Leipzig, Almeria, Mallorca ali Barca! In takoj ko sodniki vredu sodijo, se Real komaj zvleče....
HALAcR7
01. 05. 2024 10.45
-3
Al pa frceloni celo obstoj,vsaka tekma prevara
dinozaver79
01. 05. 2024 10.10
+9
za spremembo lahko pohvalim sojenje, oba penala cista in takoj dosojena
HALAcR7
01. 05. 2024 10.02
-4
Spet se 254,kollerik in ostali slamnati navijavi skrili v temno luknjico,,ali ste nalepili na bayernov dres številko 82 na hrbet
Dany75
01. 05. 2024 10.11
-2
Hejterom.je zmanjkalo goriva..oz.izgovorov..iscejo dlako v jajcu...njihova Ufalona pa igra seljački turnir v Dupleku...Real jim je trn v peti,in bo ostalo se desetletja naprej tako...Še dobro da xavi jokica ostane...Bayern je igral doma pred odlicnim vzusjem,pa je vseeno dobil dva gola...ne pa tako kot ste ene jokice napovedovale da bo 3:0 za Bayern..oz da bo koncno Real razbit...Karma vas tolce,zato pa ste le na turnirju v Dupleku! Požrite se...
Kollerik
01. 05. 2024 10.32
+0
Dannyboy, resnici nikoli ne zmanjka goriva.
Kollerik
01. 05. 2024 10.32
+0
Ps: vse najslabše tudi tebi in tvojemu goljufivemu sodniškemu klubu....
Dany75
01. 05. 2024 11.31
-4
Hahaha...tebi ga je že davnaj zmanjkalo...na hlape cviliš že najmanj dve leti...
Kollerik
01. 05. 2024 11.48
+6
Cvilijo samo vaše ostudne sodniške lopovščine
Koruptilona
01. 05. 2024 09.50
-4
Sami kavč trenerji😂😂 Nevem kje ste vi videli bunkerca statistično obe ekipi enake hahaha sicer pa včeraj je bil penal za Bayern dokaz kaj se piska Realu in kaj se nepiska Realu takšne penale bi na kaki tekmi z Koruptolono ali Kakem drugem umetnem klubi vsak drugi sodnik spregledal ker Penala realno ni bilo...toliko o tem koruptolončki.
HALAcR7
01. 05. 2024 09.59
-5
Musali rumen za simuliranje,padel čez 2 sekundi brez dotika
štajerski janezek
01. 05. 2024 09.59
+7
Bolnik! Sodnik vceraj brez napake. Edino Camavinga se je zasluzil rumeni karton
viking76
01. 05. 2024 09.17
+3
Hejterji drugih v imenu reala, kvazi navijači reala, z vsakim dnem dokazujejo, da moraš biti veliki bebček, da lahko navijaš za bele faš... iz madrida.
Pessi5
01. 05. 2024 09.22
+0
Hahaha noro zdej smo ze fas.. No dobr vseeno bolje kot pe... Hahahah
viking76
01. 05. 2024 11.00
+3
A kdaj niste bili? To ste že 80+ let. Ne se sprenevedat in zanikati korenin.
01. 05. 2024 09.15
-1
Lejte navijači Barce! Slabo ste navijali z Bayern,ker če bi dobro bi Bayern zmagal...😔imeli boste še en poskus ampak tokrat se izkažite!🫶🥰
Kollerik
01. 05. 2024 08.38
-7
Bunkeraši skozi ritno luknjo spet naprej. Ogabno...
martin martin1
01. 05. 2024 08.51
-3
Pa ko maš ti probleme sam sabo jokica ena barcelonarček
Pessi5
01. 05. 2024 08.57
+3
A si vidu kako se da 2 gola ampak jih ne prejmes 8 ta posnetek bi si mogla barcelona dobro ogledati in se nekaj nauciti ahhahaha
ImamLastnoMnenje
01. 05. 2024 09.05
-2
Cilj Reala ni mučenje žoge no sredini igrišča, nabijanje procentov posesti in na koncu poraz oz. izpad. Cilj Reala, izvedljiv seveda, je dati toliko golov, kot je potrebno in zmagovati v vseh tekmovanjih, kjer nastopa. Sploh pa v Ligi prvakov. Vsi ostali se lahko samo učijo....v včerajšnji tekmi imajo spet nov študijski material!
01. 05. 2024 09.12
-2
štajerski janezek
01. 05. 2024 09.18
+6
Oprosti, ampak jaz aem mislil da ime Real Madrid nekaj pomeni... ocitno ne. Zadovoljni ste z to igro? Vrednost ekipe1 miljarda, pa vendar bunker proti vsaki izmed zadnjih 5 ekip.... :) res Galaktično
Pessi5
01. 05. 2024 09.25
-3
Zadovoljni smo z rezultati kar edino steje ti glej svojo barcelono in uzivaj v igri samo v la ligi lahko uzivas kr ste povsod izpadli se la lige niso zmozni osvojiti....
štajerski janezek
01. 05. 2024 09.29
+2
Kolko je stal Bellingham? Viny, Rodrygo,... in ostali. Vse za bunker? In ti si zadovoljn? Bravo... pa ni se koncano. 2 tekmi sta...
manucao
01. 05. 2024 09.32
+3
A ko ste dobili 8 komada od Bayerna je bilo Ok?
Pessi5
01. 05. 2024 09.34
-1
Lahko stanejo 3 milijarde vazen je uspeh pa vi barcelonarki govorite kar hocete ne pase vam ko igajo bunker ne pase vam ko zabijajo gole obremenjujte se z barcelono in njihovo igro da upajte da v naslednjih 10ih letih vsaj enkrad pridejo do polfinala in osvojijo kako la ligo
Dany75
01. 05. 2024 09.40
+1
On bo jokal celo zivljenje..ker druga itak ne zna...iskat izgovore in jokat 🤣🤣🤣
Pessi5
01. 05. 2024 09.41
+2
Real je placal za njih da nekajo osvojijo za predstavo in smeh imamo barcelono hahaha
štajerski janezek
01. 05. 2024 10.00
+4
Pessi5
01. 05. 2024 10.06
-3
Ne vem kdo je tu primitivec v luknjo takoj pa se javi ko koga premagate....
JOSEPH HAYDN
01. 05. 2024 10.29
-2
Dihaj kolerik dihaj hahaha, da se na zadušiš od zavisti
simc167
01. 05. 2024 08.35
-1
ogaben real 90 minut bunkerja. sramota
martin martin1
01. 05. 2024 08.55
-4
sseebbaa
01. 05. 2024 08.18
+4
najboljša v ligi prvakov je Sanja
RUBEŽ
30. 04. 2024 21.52
+14
Polfinale še ni končano.