Nogomet

Ronaldo premagal Handanovića in poskrbel za delitev točko na derbiju za Italijo

Milano, 27. 04. 2019 22.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na stadionu Guiseppe Meazza v Milanu sta domači Inter in torinski Juventus odigrala že 235. derbi D'Italia. Juve si je že pred tekmo 34. kroga zagotovil osmi zaporedni naslov, a si vseeno želel zmage nad večnimi tekmeci iz Milana, ki se krčevito borijo za mesta, ki v prihodnji sezoni prinašajo nastop v elitni Lig prvakov. Tekma se je končala brez zmagovalca (1 : 1). Za domačine je zadel Nainggolan, za goste pa Ronaldo.

TEKMA

Domačini so tekmo odločno začeli in bili nagrajeni že v 7. minuti. Po seriji kotov se je žoga odbila do Radje Nainggolana, nekdanji belgijski reprezentant pa se je odločil, da bo s kakšnih 25 metrov sprožil ' s prve'. Žogo je z volejem zadel odlično in na izjemen način premagal nemočnega Wojciech Szczesnyja za hitro vodstvo domačinov in eksplozijo navdušenja na stadionu Guiseppe Meazza. Kmalu za tem sta je lepo priložnost zapravil povratnik v zasedbo Interja Mauro Icardi. Argentinca je sprožil z leve strani, znotraj kazenskega prostora, z izjemno obrambo pa se je tokrat izkazal Szczesny, ki je žogo odbil v kot. Po tem kotu je do strela z glavo prišel še domači branilec Stefan de Vrij, a je tudi tokrat bil na pravem mestu poljski vratar v vratih stare dame iz Torina. Gledalci so spremljali res udaren in odločen začetek domače zasedbe, ki se bori za drugo mesto v letošnji sezoni italijanske Serie A. Pred to tekmo so imeli za drugouvrščenim Napolijem šest točk zaostanka.

Radja Nainggolan je z izjemnim golom v 7. minuti popeljal Inter v vodstvo.
Radja Nainggolan je z izjemnim golom v 7. minuti popeljal Inter v vodstvo. FOTO: AP

Še naprej je bil boljši Inter, ki bi lahko svoje vodstvo podvojil po pol ure igre, a je Icardijev strel iz neposredne bližine znova ubranil Szczesny. Juve je bil celoten prvi polčas nenevaren. Cristiano Ronaldo je nekajkrat sprožil z velik razdalje, a brez uspeha in domači nogometaši so na odmor odšli z zasluženo prednostjo po res fenomenalnem golu Nainggolana (oglejte si ga v priloženem videu). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi drugi polčas so odločneje začeli domačini, ki bi lahko v 50. minuti vodili z 2 : 0, a je bil Ivan Perišić v 58. minuti za las nenatančen, potem ko je sprožil z velik razdalje, je žoga za nekaj centimetrov zgrešila desno vratnico Juventusa. V 61. minuti pa je bil prvič na delu tudi Samir Handanović, ki je moral posredovati po strelu Ronalda z glavo. Manj uspešen je bil nekdanji slovenski reprezentančni vratar že v naslednji akciji. Ronaldo si je najprej izmenjal nekaj podaj Juanom Cuadradom, nato pa odigral še dvojno podajo z Miralemom Pijanićem in nato z močnim strelom po tleh matiral Handanovića, ki je bil na napačni nogi in je zgolj s pogledom pospremil žogo, kako je ob bližnji vratnici končala za njegovim hrbtom. Za Portugalca je bil to jubilejni 20. prvenstvi gol v letošnji sezoni Serie A. 

Za končnih 1 : 1 pa je z 20. prvenstvenim golom poskrbel Cristiano Ronaldo.
Za končnih 1 : 1 pa je z 20. prvenstvenim golom poskrbel Cristiano Ronaldo. FOTO: AP

Na drugi strani se je po seriji hitrih podaj v neposredni bližini gostujočega gola znašel Perišić, ki je nemudoma silovito sprožil, še enkrat več pa se je z obrambo izkazal Szczesny. Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil, moštvi nista več veliko tvegali in se zadovoljili z remijem (1 : 1). Juve je tako osvojil že 88. točko in jim kot rečeno prvega mesta ne more vzeti nihče. Inter pa je prišel do 62. točke in se bo moral v zadnjih štirih krogih še pošteno potruditi, če bo želel v prihodnji sezoni nastopati med evropsko elito. Roma je namreč s tekmo manj zbrala 58 točk, Milan in Atalanta pa jih imata na računu po 56. 

Serie A, izid:
Inter Milano - Juventus 1 : 1 (1 : 0)
Nainggolan 7.; Ronaldo 62. 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
28. 04. 2019 07.39
+1
Kdo drug kot CR7 ...
mzz66
28. 04. 2019 07.14
+2
Ronaldo luknja gole naših vratarjev.
Lock Down
28. 04. 2019 08.03
+9