Drugi športi

Roglič bo pred Girom branil zmago po Romandiji

Amsterdam, 28. 04. 2019 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo med 30. aprilom in 5. majem na dirki po Romandiji opravil generalko pred vrhuncem sezone, dirko po Italiji, kjer bo napadal najvišja mesta v skupnem seštevku. Roglič na Romandiji brani lansko zmago, nič se ne bi branil, če bi na tretji dirki v sezoni še tretjič slavil.

Primož Roglič (desno) je v letošnji sezoni slavil na obeh večdnevnih dirkah, na katerih je nastopil. Bil je najboljši na dirki po ZAE in na dirki med Tirenskim in Jadranskim morjem.
Primož Roglič (desno) je v letošnji sezoni slavil na obeh večdnevnih dirkah, na katerih je nastopil. Bil je najboljši na dirki po ZAE in na dirki med Tirenskim in Jadranskim morjem. FOTO: AP
Za Primožem Rogličem je namreč sanjski začetek sezone. Nastopil je na dveh dirkah in na obeh zmagal v skupnem seštevku. Najboljši je bil na dirkah svetovne serije po Združenih arabskih emiratih in na preizkušnji od Tirenskega do Jadranskega morja. Na dirki po Romandiji si želi zvezdnik nizozemske ekipe Jumbo-Visma v prvi vrsti najti prave tekmovalne občutke, saj je od njegove zadnje dirke minil več kot en mesec dni. Večino tega časa je preživel na višinskih pripravah v Sierri Nevadi, kjer je imel ob sebi celotno ekipo, s katero bo 11. maja v Bologni začel dirko po Italiji.
Nizozemska kolesarska ekipa Jumbo-Visma, za katero nastopa tudi slovenski as Primož Roglič, je na dirki Liege-Bastogne-Liege doživela hud udarec. Robert Gesink je na spustu pri hitrosti 100 kilometrov na uro padel, si zlomil ključnico in medenico, tako da ne bo mogel nastopiti na dirki po Italiji, ki se bo začela 11. maja v Bologni.

"Super začetek sezone je za nami. Trdo smo trenirali že čez zimo. Lepo je začeti s takimi rezultati. Vedeli smo, kaj nam je manjkalo zadnja leta. Več kot očiten napredek smo naredili v ekipni vožnji na čas. Na Giru je sicer ni, zato je na pripravah nismo trenirali. Vsi pa smo poskušali vsak dan narediti svoj maksimum, oddelati svoj trening. Nam je kar uspevalo in smo pripravljeni," se je na začetek sezone in dni pred Romandijo v pogovoru za STA ozrl Roglič.

Že zdaj je jasno, da bodo v ekipi za Giro poleg slovenskega asa Nizozemci Antwan Tolhoek, Tom Leezer, Jos van Emden in Koen Bouwman, Belgijec Laurens De Plus ter Nemec Paul Mertens. Z vsemi omenjenimi v Romandiji ne bo dirkal. Primarni cilj 29-letnega Zasavca je, da v prihodnjem tednu najde prave tekmovalne občutke in noge "nastavi na prave obrate" za italijansko pentljo. "Meni je ta dirka predvsem zadnja priprava na Giro. Zame je pomembno to, da sem ves čas varen, se izogibam vsem težavam in iščem potreben ritem, ki ga potrebujem za start Gira," pa je okrog ciljev na Romandiji dejal Roglič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.